Foto’s iPad Mini 5 op straat

0

Werkt Apple aan een vijfde generatie iPad Mini of niet? Er gaan allerlei wilde geruchten over een iPad Mini 5 de ronde op internet. En de geruchtenstroom houdt aan. Op Twitter zijn namelijk een aantal plaatjes van de veelbesproken tablet opgedoken.

Wie herinnert zich de iPad Mini 4 nog? Het is al weer een tijdje geleden dat Apple deze op de markt bracht: dat was begin 2015. In de daarop volgende jaren heeft Apple allerlei nieuwe tablets uitgebracht, waarvan de iPad Pro’s wellicht de bekendste zijn. Een vijfde generatie iPad Mini ontbrak echter. Als we de vele geruchten in het geruchtencircuit mogen geloven kunnen we deze wellicht binnenkort verwachten.

Over de iPad Mini 5

Eerder deze maand ook er al een foto van een beschermhoes op, naar verluidt bestemd voor de iPad Mini 5. Nu zijn er tevens plaatjes gespot van de compacte iOS-tablet. Ene Mr. White, een voor ons onbekende naam, heeft een aantal foto’s van de nog te verschijnen tablet op zijn Twitter account geplaatst.

Op grote lijnen lijkt hij als twee druppels water op zijn voorganger. Op dunne schermranden of bezels en Face ID hoeven we dus niet te rekenen. 9to5Mac benadrukt dat er één levensgroot verschil is met zijn voorganger: de antenneband. De iPad Mini 4 heeft aan de bovenkant een plastic plaat, wat betekent dat hij met 4G/LTE-connectiviteit overweg kan. Op de plaatjes heeft de iPad Mini 5 een minimalistische antenneband, wat wellicht een indicatie is dat hij enkel als WiFi-only uitvoering wordt uitgebracht.

Ook lijkt het erop dat Apple de tablet in een nieuwe kleur gaat uitbrengen. De iPad Mini 4 was lange tijd te koop in de kleuren spacegrijs, zilver en goud. De goudgekleurde behuizing van de iPad Mini 5 lijkt een andere tint te hebben. Echt ‘nieuw’ is de kleur dus niet. In het verleden heeft Apple wel vaker bestaande kleuren aangepast. Spacegrijs is daar een goed voorbeeld van, evenals het rood van Product RED telefoons.

Op de plaatjes is goed te zien dat de koptelefoonaansluiting gewoon nog van de partij is. De volumeknoppen vinden we eveneens nog altijd aan de rechterkant. Vermoedelijk heeft de iPad Mini 5 geen USB-C aansluiting, zoals het geval is bij de nieuwste iPad Pro.

Dat is alles wat we op dit moment over de iPad Mini 5 kunnen zeggen. Als we meer geluiden opvangen over de compacte tablet, vind je dat uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer