Lenovo onthult Lenovo Yoga C730 met OLED-scherm

0

Lenovo heeft een gloednieuwe Windows-convertible uit de doeken gedaan. Vanaf de beursvloer van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas hebben we kennis mogen maken met de Lenovo Yoga C730, een Windows-tablet met OLED-display. De Lenovo Yoga C730 komt in april naar Europa.

Specificaties Lenovo Yoga C730

Het beeldscherm van de Lenovo Yoga C730 is een echte eye-catcher. Deze is 15,6 inch in doorsnee en telt 3840 bij 2160 pixels. Het is tevens een OLED-display, wat inhoudt dat kleuren mooi verzadigd zijn en dat zwart eruit ziet als pikzwart. Dat komt omdat de drie subpixels waaruit ieder beeldpunt bestaat -rood, groen en blauw- onafhankelijk in- en uitgeschakeld kan worden. Hierdoor vertoont het scherm 1,6 keer zo veel kleuren als een LCD-scherm. Ook straalt hij 20 procent minder blauw licht uit, waardoor hij minder vermoeiend voor je ogen is bij lang gebruik.

Onder de kap schuilt een achtste generatie Intel Whiskey Lake i7 processor. De hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit verschillen per model, oplopend tot wel 16 GB RAM en 512 GB PCIe SSD aan opslagruimte. Videogesprekken voer je met een 720p HD-camera met dual array microfoon. Het toetsenbord is voorzien van een vingerafdruksensor. De JBL speakers kunnen uit de voeten met Dolby Atmos, waardoor je muziek een stuk intenser en voller klinkt.

Met de input/output mogelijkheden op de Lenovo Yoga C730 zit het wel snor. Hij heeft één USB-C poort met Thunderbolt 3, twee USB-C 3.1 aansluitingen (eerste generatie), een HDMI-poort voor een externe monitor en een koptelefoonaansluiting. Tevens krijg je er een stylus bij, de Lenovo Active Pen 2. De behuizing en het toetsenbord zijn van aluminium en enkel verkrijgbaar in de kleur Iron Grey. Tot slot draait de convertible op Windows 10 Home Edition.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Lenovo Yoga C730 verschijnt in maart. Een Europese adviesprijs is niet bekend gemaakt. Tweakers.net heeft het over een adviesprijs van 1.649 dollar voor het instapmodel. De fabrikant vermeldt echter nadrukkelijk dat de tablet niet verkocht gaat worden in de VS.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer