Lenovo lanceert next-gen ThinPad X1 Carbon en Yoga

0

Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas heeft Lenovo de nieuwste generatie van de Lenovo ThinkPad X1 Carbon en Yoga aangekondigd. Ze zijn nog dunner en net iets krachtiger dan hun voorgangers. Beide tablets liggen vanaf juni in de schappen.

Over de Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Het is inmiddels al weer de zevende generatie die Lenovo lanceert van de ThinkPad X1 Carbon. Dat zegt dus iets over de populariteit van de Windows-tablet. Op verschillende vlakken heeft Lenovo de tablet aangepakt. Hij heeft weliswaar nog altijd hetzelfde gewicht als zijn voorganger van 1,13 kilo, daarentegen is hij één millimeter dunner (14,95 millimeter tegenover 15,95 millimeter). Hij is voorzien van een 4K-displat met Dolby Vision ondersteuning. De maximale schermhelderheid bedraagt 500 cd/m, ook wel 500 nits genaamd. Ter vergelijking: de nieuwste iPhones van Apple hebben een schermhelderheid van 625 nits. Er is tevens een variant met Full HD-display en maximale schermhelderheid van 400 nits.

Het luidsprekersysteem bestaat uit twee naar boven gerichte tweeters voor de midden en hoge klanken en twee naar onderen gerichte woofers voor de lage tonen. Om het geluid nog voller te maken ondersteunen de speakers Dolby Atmos. Tevens is de ThinkPad X1 Carbon voorzien van een Cat. 16 LTE-modem die snelheden tot 1 Gbit/s kan afhandelen.

Lenovo ThinkPad X1 Yoga

Het is de vierde generatie die Lenovo lanceert van de ThinkPad X1 Yoga. De behuizing is 11 procent dunner zijn voorloper. Met zijn gewicht van 1,35 kilo is hij net iets zwaarder dan de ThinkPad X1 Carbon. De behuizing is gemaakt van aluminium, wat hem een premium look and feel geeft. . De schermranden of bezels zijn net iets dunner dan afgelopen jaar. Net als de ThinkPad X1 Carbon is de X1 Yoga voorzien van een Cat. 16 LTE-modem. Tevens vinden we onder de kap een achtste generatie Intel Core processor en ThinkShutter schuifjes voor zowel de HD- als infraroodcamera’s.

Prijs en beschikbaarheid

Helaas heeft Lenovo niet meer bekend gemaakt over de specificaties onder de motorkap. De adviesprijzen van de instapmodellen zijn daarentegen wel bekend. Voor de Lenovo ThinkPad X1 Carbon bedraagt deze 1.709 dollar, de Lenovo ThinkPad X1 Yoga is met zijn prijskaartje van 1.929 dollar net iets duurder. Beide convertibles liggen vanaf juni in de winkels.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer