Dit is de gigantische gaming tablet van ASUS

0

Vanuit Las Vegas heeft Asus een kolossale tablet gepresenteerd voor gamers: de Asus ROG Mothership. Vanzelfsprekend is hij uitgerust met de beste en krachtigste componenten voor een ongekend soepele game-ervaring. De prijs is niet bekend gemaakt, evenals de introductiedatum.

Tablets staan veelal in het teken van productiviteit of entertainment. Asus is een bedrijf dat zich focust op gamers. Je kent het bedrijf wellicht van de gaming computers, laptops en accessores. Iets meer dan een jaar geleden onthulde het techbedrijf uit Taiwan haar eerste smartphone ‘door gamers, voor gamers’: de Razer Phone. Nu is het tijd voor de allereerste gaming tablet: de Asus ROG Mothership. Voor wie het niet weet: ‘ROG’ staat voor Republic Of Gamers.

Specificaties Asus ROG Mothership

Waar de meeste tablets zo’n 10 inch groot zijn, gaat Asus een stapje voor verder met de Asus ROG Mothership. Het beeldscherm van dit beest is 17,3 inch in doorsnee en telt 1920 bij 1080 pixels (Full HD). Het IPS LCD-display heeft een verversingsratio van 144 hertz, wat ruim twee keer zo hoog is als de verversingssnelheid van de doorsnee tablet of smartphone (die op 60 hertz ligt). Er komt naar verluidt ook een 4K-variant van de ROG Mothership. De reactietijd bedraagt slechts 3 milliseconden.

Aan de binnenkant vinden we een Intel Core i9-8950HK CPU gecombineerd met een NVIDIA RTX 2080 GPU. Beide zijn volgens Asus overgeklokt, maar leveren geen koelingsproblemen op door het aparte ontwerp van de tablet. De ROG Mothership ondersteunt tot 64 GB werkgeheugen en heeft 3 PCIe NVMe SSD’s. Aan de achterkant vinden we een kickstand, vergelijkbaar met de Surface Pro van Microsoft. Hiermee plaats je het scherm in iedere gewenste kijk- en werkhoek. Wat er ook gebeurt, je ziet het altijd haarscherp op het scherm.

Asus ROG Mothership

Over connectiviteit mogen we niet klagen. De Asus ROG Motheship is voorzien van ethernetpoort die naar eigen zeggen twee keer zo hoge snelheden haalt als reguliere ethernetaansluitingen. Tevens is hij voorzien  van een USB-C aansluiting met Thunderbolt 3, een reguliere USB-C aansluiting, vier USB 3.1 poorten en een HDMI-aansluiting. Ook ondersteunt de webcam Windows Hello, waarmee je voorkomt dat onbevoegden zomaar toegang hebben tot jouw data. Al met al weegt de tablet bijna 4,7 kilo.

Prijs en beschikbaarheid

De Asus ROG Mothership verschijnt in de loop van de komende maanden in de schappen. Helaas laat de fabrikant in het midden wat de gamign-tablet gaat kosten. Gezien de specs gaan we er van uit dat hij een aardige duit moet gaan opleveren. Mocht je oprecht interesse hebben in het apparaat, begin dan alvast maar met sparen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer