Lenovo onthult twee tablets met Smart Dock

0

Op de beursvloer van de Consumer Electronics Show (CES) heeft Lenovo twee Android-tablets en een Smart Dock gepresenteerd. Ze luisteren naar de naam Lenovo Smart Tab P10 (zie omslagfoto) en Lenovo Smart Tab M10. Of en wanneer ze naar Europa komen laat de fabrikant in het midden.

Specificaties Lenovo Smart Tab P10 en M10

De Lenovo Smart Tab P10 en Smart Tab M10 hebben nagenoeg dezelfde specificaties onder de motorkap. Beide tablets hebben een 10,1 inch groot IPS LCD-display met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. Daaronder worden ze aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 450, een anderhalf jaar oude octa-core processor die kloksnelheden tot 1,8 GHz weet te halen. Ook hebben beide tablets hetzelfde besturingssysteem, namelijk Android Oreo.

Tot zover de overeenkomsten. Uiteraard zijn er ook de nodige verschillen aan te wijzen. De Lenovo Smart Tab P10 is de krachtigste en meest exclusieve tablet van de twee. Dat heeft hij onder meer te danken aan de vier front-facing Dolby Atmos speakers. De Smart Tab M10 moet genoegen nemen met twee speakers aan de voorzijde. De Snapdragon 450 van de P10 wordt bijgestaan door 4 GB werkgeheugen en 64 GB intern geheugen. De M10 is voorzien van 2 GB of 3 GB RAM in combinatie met 16 GB of 32 GB geheugen, afhankelijk van de uitvoering die je neemt.

Beide tablets hebben een andere camera aan de achterzijde. De camera van de P10 heeft een resolutie van 8 megapixels aan de achterkant en een van 5 megapixels voorop. De resoluties van de M10 bedragen respectievelijk 5 en 2 megapixels. Ook de accucapaciteit pakt uit in het voordeel van de P10: deze heeft een 7000 mAh batterij, vergeleken met de 4850 mAh batterij van de M10. Tot slot hebben ze ieder een andere behuizing. De P10 is gemaakt van glas en aluminium, de M10 is afgewerkt met een soft-touch finish.

Lenovo Smart Tab M10

Lenovo Smart Tab M10

Smart Dock

Naast de tablets krijg je ook een Smart Dock bij je aankoop. Deze verandert je tablet in een zogeheten smart display. Deze is geïntegreerd met Alexa. De digitale assistent wordt automatisch geactiveerd als je de tablet in de docking station zet. Uiteraard kun je de dock ook gebruiken om de tablets op te laden.

De Smart Dock is voorzien van drie far-field microfoons. Deze verstaan jouw stem van ruime afstand: je hoeft dus niet te schreeuwen om een commando op te geven. Volgens Lenovo is de Smart Dock onmisbaar in de keuken. Over de dock zelf zijn weinig details bekend gemaakt. Afgezien van de drie microfoons is hij uitgerust met twee 3 watt speakers en weegt hij 800 gram.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo Smart Tab P10 en Lenovo Smart Tab M10 verschijnen in de loop van januari in de VS. Of ze ook in ons land verschijnen is vooralsnog onbekend. In de VS kosten de tablets met docking station achtereenvolgens 299 dollar en 199 dollar.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer