Mogelijke oorzaken problemen series streamen op tablet

0

Een tablet is een ideaal als je geen behoefte hebt om overal een zware laptop mee naartoe te nemen en een smartphone te klein vindt om op te werken. Ook voor het kijken van series is een tablet ideaal. Met het relatief kleine apparaat heb je je favoriete afleveringen altijd bij de hand. Dat streamen van series kan soms wat minder vlekkeloos verlopen. Het streamen kan langzaam gaan, wat resulteert in een haperend beeld en dat levert de nodige frustratie op. Waar kan dit aan liggen? In dit artikel worden enkele redenen genoemd voor problemen bij het streamen van series op de tablet.

Het ligt aan de tablet

Allereerst kan het liggen aan de kwaliteit van de tablet zelf. Is het er een met een groot intern geheugen of een krachtige processor? Dit bepaalt deels de kwaliteit van het gebruik van de tablet. De prijs die je ervoor betaalt is vaak ook al een goede indicatie voor de capaciteiten van het apparaat. Hou hier rekening mee bij het kopen van een tablet.

Het ligt aan de website

Problemen met het streamen van series op de tablet kunnen ook veroorzaakt worden door de website of het programma waar je de series op kijkt. Is het een onbekende site die er vreemd uitziet? Dan kan het een goed idee zijn om het via een ander, officieel, kanaal te proberen. Ook kan het wellicht helpen om eerst de aflevering te downloaden. Zo ben je tijdens het kijken niet afhankelijk van de website waar je de serie vandaan haalt.

Het ligt aan de internetverbinding

Een ander veelvoorkomend probleem is een slechte internetverbinding. Voor streamen heb je namelijk een krachtige verbinding nodig. Niet elke internetaansluiting kan het streamen van series aan. Als je een goedkoop internetabonnement hebt, is de kans groot dat het streamen van series erg langzaam gaat via deze verbinding. Een oplossing kan zijn om een nieuw abonnement te nemen dat op je wensen aansluit. Dat kan alles-in-1 zijn, maar ook een los internetabonnement of een abonnement voor alleen internet en tv. Het belangrijkste voor het internet bij het kiezen van zo’n abonnement, is de internetsnelheid die je kiest. Hoe snel die nu is, kun je controleren.

Het ligt aan de internetgebruikers

Verder kunnen problemen met streamen veroorzaakt worden wanneer te veel mensen gebruikmaken van dezelfde internetverbinding. Zeker wanneer deze mensen óók series kijken of zware programma’s gebruiken, kan dit vervelend zijn als je series wilt streamen. Zorg ervoor dat het wifi-netwerk afgestemd is op het aantal gebruikers. Als het signaal zwak is, kan een wifi-repeater een oplossing zijn. Ook dit is afhankelijk van het type internetabonnement. Een goedkope verbinding kan met een repeater ook nog steeds problemen met streamen veroorzaken.

Was dit artikel behulpzaam? En wil je meer lezen over tablets? TabletGuide.nl geeft allerlei tablet-tips en tricks.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer