HP onthult twee modellen HP Spectre x360 op CES 2019

0

HP heeft zojuist twee nieuwe uitvoeringen van de HP Spectre x360 uit de doeken gedaan. Onder de motorkap hebben ze onder meer een krachtige achtste generatie Intel Core i7 quad-core processor. Eén van de uitvoeringen heeft zelfs een OLED-display. Details over de prijs en beschikbaarheid zijn niet bekendgemaakt.

Ieder jaar op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas introduceert HP één of meerdere nieuwe tablets. Dat is dit jaar niet anders. Vanuit ‘Sin City’ hebben we kennis mogen maken met de HP Spectre x360.

Over de HP Spectre x360

De buitenkant van de HP Spectre x360 is gemaakt van diamantgesneden metaal met ‘uiterste precisie voor iedere hoek en facet’. De behuizing heeft een zilverkleurige (Dark Ash Silver) of donkerblauwe (Poseidon Blue) afwerking. De Windows-tablet is verkrijgbaar in twee verschillende schermformaten: 13,3 inch en 15,6 inch. Hij heeft een zogeheten 4K micro-edge display met een resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Om hem tegen krassen te beschermen is het beeldscherm uitgerust met Corning Gorilla Glass.

De HP Spectre x360 wordt aangestuurd door een achtste generatie Intel Core i7 quad-core processor. Afhankelijk van de uitvoering die je kiest krijg je een NVIDIA GeForce MX1050 of NVIDIA GeForce GTX 1050i met Max-Q design. Deze combinatie is zo krachtig dat de tablet geschikt is voor 4K videobewerking, 3D rendering en geavanceerde fotobewerking. De meest uitgebreide uitvoering heeft een SSD van maximaal 2 TB en tot 16 GB RAM. Tevens ondersteunt de chipset twee dual 5K monitoren. Over de geluidkwaliteit hoef je je geen zorgen te maken dankzij de quad speakers die getuned zijn door Bang & Olufsen en HP Audio Boost.

De tablets hebben een volwaardige USB-A poort (3.0), twee USB-C poorten met Thunderbolt 3 ondersteuning, geheugenkaartlezer, HDMI-aansluiting en koptelefooningang. Het toetsenbord is uitgerust met een vingerafdrukscanner. Aan de zijkant heeft HP een Privacy Camera Kill Switch opgenomen. Zodra je deze omzet worden alle camera’s uitgeschakeld om je privacy te garanderen. Door op F1 te drukken activeer je de privacy mode. Het scherm lijkt dan zwart, maar als je er recht voor zit zie je alles. De accu van de grootste HP Spectre x360 gaat ruim 17 uur mee op een lading bij gemengd gebruik. Door de lagere resolutie en het kleinere scherm gaat de 13,3 inch uitvoering ruim 22 uur mee als de batterij volledig is opgeladen.

Prijs

Wat de HP Spectre x360 gaat kosten en vanaf wanneer hij te koop is in ons land, is niets bekend. Als we hier meer over horen vullen we dit artikel aan met deze informatie.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer