Asus presenteert eerste Chrome OS tablet op CES

0

Asus heeft vier apparaten met Chrome OS aangekondigd, waarvan één tablet. Deze luistert naar de naam Asus Chromebook Tablet CT100. Over de adviesprijs van de tablet en eventuele releasedatum in Nederland is nog niets bekend gemaakt.

In Las Vegas is de Consumer Electronics Show van start gegaan. Het is de eerste grote techbeurs van het jaar en staat garant voor vele nieuwe tablets, phablets, laptops, graphics cards en nog veel meer producten.

Eén van de aanwezigen op de beurs is Asus. Het techbedrijf uit Taiwan heeft haar allereerst tablet met Chrome OS gepresenteerd: de Asus Chromebook Tablet CT100. Daarmee treedt de fabrikant in de voetsporen van Acer, HP, Samsung en Google, die ieder afgelopen jaar al een Chrome OS tablet op de markt brachten.

Over de Asus Chromebook Tablet CT100

Helaas is er nog maar weinig bekend over de Asus Chromebook Tablet CT100. Bij de presentatie van de tablet vertelde het bedrijf dat hij bestemd is voor studenten met een kleine beurs. Bovendien heeft hij een stevige en robuuste behuizing die tegen een stootje kan. Om ervoor te zorgen dat je op ieder moment je hersenkronkels op ‘papier’ kunt zetten, heeft Asus de tablet uitgerust met een stylus.

De Asus Chromebook Tablet CT100 beschikt over een hexa-core processor van Rockchip: de RK3399. Details over de kloksnelheid van de chipset zijn niet bekend gemaakt. We weten wel dat hij hulp krijgt van 4 GB werkgeheugen met Mali-T864 GPU en een opslagcapaciteit heeft van 32 GB. Met een microSD-kaart is de opslagruimte eenvoudig uit te breiden tot wel 128 GB.

Verder schuilt er onder de motorkap een 35 Whr batterij, die naar eigen zeggen moeiteloos de hele dag meegaat. Dankzij de USB-C poort is hij razendsnel weer op kracht. Achterop heeft Asus een 5 megapixelcamera geplaatst. Videogesprekken voeren doe je met een 2 megapixelcamera aan de voorkant. Verder weten we dat hij ondersteuning biedt voor Bluetooth 4.1 (LE). Zoals gezegd draait de tablet niet op Android, maar Chrome OS.

Prijs en beschikbaarheid

Details over de adviesprijs en wanneer hij bij ons in de schappen ligt is niets bekend gemaakt. Mochten deze details later deze week boven water komen, dan updaten wij uiteraard dit artikel.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer