Verkoop Surface Pro 6 van start

0

Microsoft trapt het nieuwe jaar af met de Surface Pro 6. De high-end Windows-tablet werd in oktober gepresenteerd en is vanaf nu verkrijgbaar in ons land. Aan het instapmodel hangt een prijskaartje van 1.049 euro. De duurste variant gaat over de toonbank voor 2.449 euro.

De Surface Pro 6 is de opvolger van de Surface Pro. Deze werd in mei 2017 gepresenteerd. Aan de buitenkant lijkt de nieuwste Windows-tablet als twee druppels water op zijn voorloper, maar onder de motorkap is hij flink onder handen genomen door het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf. De behuizing is gemaakt van geanodiseerd aluminium en is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver. Dankzij de geïntegreerde kickstand kun je het scherm in iedere denkbare kijk- en werkhoek plaatsen, iets wat je bij andere tabletfabrikanten veelal niet ziet.

Specificaties Surface Pro 6

De processor heeft een upgrade gekregen. De zevende generatie Intel Core i5 en i7 zijn vervangen door de achtste generatie. In plaats van twee kernen telt hij voortaan vier cores. Rekentaken worden hierdoor nog beter verdeeld en afgehandeld, wat je terugziet in de snelheid bij alledaags gebruik. Volgens Microsoft is de Surface Pro 6 door de achtste generatie processor 67 procent krachtiger dan zijn voorganger.

De batterijduur is hetzelfde gebleven. De accu gaat volgens Microsoft tot wel 13,5 uur mee als hij volledig is opgeladen. Afgelopen jaar zei Microsoft exact hetzelfde over de batterij van de Surface Pro. Net als zijn voorganger heeft de Surface Pro 6 een 12,3 inch PixelSense display, vermoedelijk met dezelfde schermresolutie van 2736 bij 1824 pixels. Vanzelfsprekend wordt hij met Windows 10 geleverd.

Surface Pro 6

Hoeveel werkgeheugen en opslagcapaciteit je krijgt is afhankelijk van de uitvoering die je neemt. We kunnen twee edities verwachten als het gaat om werkgeheugen: 8 GB of 16 GB. Daarnaast krijg je standaard 128 GB aan intern geheugen, maar kan oplopen tot wel 1 TB (SSD). Achterop heeft Microsoft een 8 megapixelcamera geplaatst om foto’s mee te schieten. Voorop heeft hij eveneens een camera. Deze kun je niet alleen gebruiken voor videogesprekken, maar ook de tablet te ontgrendelen dankzij Windows Hello login. In de productvideo zien we een USB-A, mini-DisplayPort, koptelefoonaansluiting en Surface Connect. Een USB-C poort ontbreekt nog altijd.

Prijs

Aan de goedkoopste uitvoering van de Surface Pro 6 hangt een prijskaartje van 1.049 euro. Voor dat geld krijg je 128 GB aan intern geheugen (SSD), 8 GB werkgeheugen en Intel Core i5 processor. Hieronder hebben we de prijskaartjes voor de beschikbare uitvoeringen op een rij gezet.

  • 128GB/8GB/Intel Core i5: 1.049 euro
  • 256GB/8GB/Intel Core i5: 1.349 euro
  • 256GB/8GB/Intel Core i7: 1.649 euro
  • 512GB/16GB/Intel Core i7: 2.049 euro
  • 1TB/16GB/Intel Core i7: 2.449 euro

De eerste exemplaren van de Surface Pro 6 worden op donderdag 7 februari geleverd.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer