Roadmap Samsung verklapt updateschema diverse Galaxy-tablets

0

Benieuwd wanneer de Samsung Galaxy Tab S3 of Galaxy Tab S4 Android 9.0 Pie krijgen? Het updateschema van Samsung ligt op straat. Zodoende weten we nu wanneer deze, als ook enkele andere Galaxy-tablets, de update naar de nieuwste Android-versie kunnen verwachten. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Het uitrollen van updates blijft voor de meeste techbedrijven een issue. Het kost veel tijd, geld en energie om deze te ontwikkelen en compatibel te maken met hun producten. Deze kunnen ze ook investeren in het ontwikkelen en verkopen van nieuwe producten. Tegelijkertijd willen ze hun klanten te vriend houden en komen ze regelmatig met nieuwe updates. Dit veelal beveiligingsupdates, het uitrollen van software-updates laat vaak lang op zich wachten.

Zo draaien de Samsung Galaxy Tab S3 en Galaxy Tab S4 nog altijd op Android Oreo. Het besturingssysteem is met zijn leeftijd van anderhalf jaar inmiddels behoorlijk verouderd. Zijn opvolger, Android 9.0 Pie, is sinds vorig jaar augustus beschikbaar. Inmiddels zijn we een half jaar verder en nog altijd is het besturingssysteem niet beschikbaar, voor geen enkele Galaxy-tablet.

Roadmap

Dankzij de Members app van Samsung weten we dat het Koreaanse techbedrijf druk bezig is om de nieuwste Android-versie uit te rollen naar diverse smartphones en tablets. Op de lijst vinden we niet alleen de Samsung Galaxy Tab S3 en Galaxy Tab S4, maar ook oudere tablets als de Galaxy Tab A (2017) en Galaxy Tab A 10.5.

De tablet die als eerste Android Pie krijgt, is vanzelfsprekend het allernieuwste model: de Samsung Galaxy Tab S4. Volgens de roadmap wordt deze in april uitgerold. De Galaxy Tab S3 is vier maanden later aan de beurt, in augustus. De twee Galaxy Tab A-tablets moeten tot het einde van het jaar wachten: zij krijgen pas in oktober de nieuwste Android-versie. Tegen die tijd heeft Google al een nieuwe versie van haar besturingssysteem gepresenteerd: Android Q.

Houd er rekening mee dat een update gefaseerd wordt uitgerold. Als Samsung eenmaal begonnen is met de uitrol kan het enkele dagen duren voordat hij de weg naar ons land heeft gevonden. Mochten er dan bugs in het besturingssysteem zijn geslopen, is dit probleem relatief eenvoudig te verhelpen omdat slechts een klein groepje hiervan de dupe is.

Samsung Android roadmap 2019

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer