‘Nieuwe tablet LG op komst, eerste specs gelekt’

0

Het duurt wellicht niet lang meer totdat LG haar nieuwste Android-tablet onthult. De LG-V426 is opgedoken in de database van Bluetooth SIG. Het heeft er alle schijn naar dat we een mid-range tablet kunnen verwachten.

De tabletmarkt is al jaren niet meer wat hij eens was. Vlak na de lancering van de eerste tablets vlogen ze als warme broodjes over de toonbank. Nu moeten fabrikanten hun uiterste best doen om hun tablets aan de consument te slijten. Sterker nog, er zijn nog maar een handjevol spelers over die actief zijn op de tabletmarkt. Samsung, Apple en Huawei zijn daar goede voorbeelden van. Ook Lenovo en LG brengen nog regelmatig nieuwe tablets op de markt.

Onlangs zagen we al een aantal schetsen opduiken van een nieuwe tablet van LG. Daaruit konden we opmaken dat hij flinterdunne bezels krijgt en met een toetsenbord wordt voorzien, standaard dan wel optioneel. Ook hebben we geluiden gehoord over een knop om Google Assistant te activeren, iets wat we reeds bij diverse smartphones van de Koreaanse fabrikant hebben gezien.

Dit weten we over de tablet van LG

De geruchtmakende tablet van LG heeft zijn gezicht laten zien in de database van Bluetooth SIG. Vooralsnog kennen we hem enkel onder de naam LG-V426. Naar verwachting wordt hij uitgerust met specificaties die typerend zijn voor tablets uit het middensegment. Zo weten we dat hij Bluetooth 4.2 (LE) ondersteunt, evenals de WiFi 802.11 a/b/g/n standaard. Omdat hij niet uit de voeten kan met Bluetooth 5 en nieuwe WiFi-standaarden, doet ons vermoeden dat we een middenklasser kunnen verwachten.

Een andere aanwijzing dat we geen topper hoeven te verwachten, is dat hij met Android 8.0 Oreo wordt geleverd. Deze versie van Google’s besturingssysteem is inmiddels ruim anderhalf jaar oud.  Bij een nieuwe high-end tablet verwachten we de nieuwste Android-versie, namelijk Android 9.0 Pie. De kans dat hij in de nabije toekomst een update krijgt is klein: LG heeft immers niet de beste reputatie als het gaat om het uitrollen van updates.

Wanneer de LG-V426 daadwerkelijk getoond wordt, is onduidelijk. Deze week vindt in Las Vegas de Consumer Electronics Show (CES) plaats, de grootste techbeurs op het Amerikaanse continent. Eén van de aanwezigen is LG. Wie weet gebruikt de Koreaanse producent het podium om de tablet uit de doeken te doen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer