Hoes voor iPad Mini 5 opgedoken

0

Het gerucht dat Apple aan de iPad Mini 5 werkt is misschien helemaal niet zo ver gezocht als gedacht. Op internet is een hoes opgedoken die naar verluidt voor de compacte tablet van de Amerikaanse techreus is bedoeld. Helaas horen we niets nieuws over de mogelijke lanceerdatum.

De iPad Mini 4, de laatste compacte tablet van Apple, is al weer enigszins op leeftijd. Bijna vier jaar geleden onthulde Apple hem. Sindsdien hebben we geen opvolgers meer gezien. Overigens is er wel volop over gespeculeerd door techjournalisten, maar vooralsnog is deze iPad Mini 5 nog altijd niet gespot.

Daar komt mogelijk binnenkort verandering in. Eind vorig jaar werd het gerucht nieuw leven ingeblazen door anonieme Chinese bronnen. Zij vertelden dat Apple plannen heeft om de vijfde generatie iPad Mini in 2019 op de markt te brengen. Wanneer precies konden ze niet zeggen, wel wisten ze te melden dat de grootschalige productie van de tablet al van start was gegaan. Wat mogelijk een indicatie is dat de lancering niet lang meer op zich laat wachten. Apple heeft in het verleden wel vaker nieuwe tablets gepresenteerd in maart. Dus wie weet……

Cover

Het gerucht over de iPad Mini 5 heeft een staartje gekregen. Op een Chinese techbeurs is een doorzichtige beschermhoes opgedoken. Als we de berichtgeving hierover mogen geloven is deze bestemd voor de iPad Mini 5. De cover vertelt ons over de mysterieuze tablet.

Zoals gebruikelijk heeft hij aan de achterkant een camera. De uitsnede hiervoor is echter zo groot, dat hij mogelijk twee lenzen heeft. Eén lens en een LED-flitser is overigens ook denkbaar, dus het nieuws over een dual-camerasysteem nemen we vooralsnog met een korreltje zout. Aan de bovenkant zien we ook twee langwerpige inkepingen die onmiskenbaar bedoeld zijn voor de stereo speakers. Als je goed kijkt zie je drie kleine gaatjes voor de microfoons en één gat voor de koptelefoonaansluiting.

Dat is alles wat we op dit moment over de iPad Mini 5 kunnen zeggen. Wat betreft hardware verwachten we een nieuwe processor, vermoedelijk de A12 Bionic chip die we ook in de nieuwste iPhones tegenkomen. Meer rekenkracht, extra opslagcapaciteit en ondersteuning voor de Apple Pencil zijn eveneens niet ondenkbaar. De komende weken (misschien zelfs maanden) verwachten we nog meer details over de specificaties.

Beschermhoes voor de iPad Mini 5

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer