‘Apple werkt aan iPad Mini 5’

0

Apple heeft grootse plannen voor 2019. Tenminste, als we de laatste geruchten mogen geloven. In het geruchtencircuit horen we geluiden over een iPad Mini 5. Ook heeft het Amerikaanse techbedrijf plannen om een nieuwe 9,7 inch grote iPad uit te brengen.

Dat zeggen anonieme bronnen tegenover de Chinese techsite China Times.

In 2010 introduceerde Apple haar allereerste tablet: de iPad. In de begindagen had de iPad altijd een vast schermformaat, namelijk 9,7 inch. In 2012, een jaar na het overlijden van oud-topman Steve Jobs, ging Apple experimenteren met een nieuw schermformaat: 7,9 inch. De eerste tablet met dit compacte schermformaat was de iPad Mini. In de daarop volgende jaren onthulde Apple een opvolger van de tablet.

iPad Mini 5

De laatste tablet in de Mini-reeks was de iPad Mini 4. Deze stamt inmiddels uit 2015 en is, zoals wij in de techbusiness zeggen, behoorlijk op leeftijd. Sindsdien gaan er allerlei geruchten de ronden over de iPad Mini. De een zegt dat Apple de stekker hieruit heeft getrokken en dat we nooit meer een te zien krijgen. De ander zegt dat de iPad Mini allesbehalve dood is.

Volgens de laatste berichten uit het geruchtencircuit heeft Apple nog geen afscheid genomen van de iPad Mini. Anonieme bronnen melden tegenover de China Times dat Apple in 2019 een iPad Mini 5 gaat lanceren. Wanneer precies durven ze niet te zeggen, maar ze weten wel dat de productie inmiddels van start is gegaan. Mogelijk krijgen we die dus al in de eerste helft van het jaar te zien.

iPad (2019)

De iPad Mini 5 is niet de enige nieuwe tablet die we van de Amerikanen kunnen verwachten. De zojuist aangehaalde bronnen zeggen tevens dat Apple aan een nieuwe uitvoering van de reguliere iPad werkt. Voor het gemak noemen we deze de iPad (2019). Deze moet de zesde generatie iPad opvolgen, die Apple begin dit jaar uit de doeken deed.

Ook met de iPad (2019) houdt Apple vast aan de huidige dimensies. De randen rondom het beeldscherm -ook wel de bezels genoemd- zijn echter iets slanker. Zonder aan de afmetingen te morrelen krijgt de geruchtmakende tablet dus een groter scherm. Het precieze schermformaat is niet bekend, maar hij is in ieder geval groter dan 10 inch. Het doet ons vermoeden dat hij 10,5 inch of 11 inch groot is, net als de iPad Pro modellen die Apple in 2017 en afgelopen jaar lanceerde.

Slankere schermranden betekent hoogstwaarschijnlijk dat Apple de thuisknop met Touch ID weglaat. Omdat Apple veel waarde hecht aan biometrische beveiliging, kunnen we een alternatief verwachten. Niet voor niets hebben de meest recente iPad Pro’s en iPhones allemaal Face ID. Het zou ons niet verbazen als de iPad (2019) deze feature eveneens krijgt.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer