‘Volgende LG-tablet krijgt draadloos toetsenbord en slanke bezels’

0

De volgende tablet die LG op de markt brengt, heeft een aantal lovenswaardige eigenschappen. Om te beginnen krijgt hij een toetsenbord die je draadloos kunt gebruiken. Daarnaast geeft de fabrikant hem extra slanken schermranden.

Dat blijkt uit een patentaanvraag die door Let’s Go Digital is gespot.

De tabletmarkt krimpt al jaren. Om die reden richten steeds meer fabrikanten zich op de smartphonemarkt en Internet of Things (IoT) toepassingen. Samsung, Microsoft en Apple brengen nog stug om de zoveel tijd nieuwe tablets op de markt. Dat geldt ook voor LG, al moeten we eerlijk toegeven dat we dit jaar geen nieuwe modellen hebben gezien.

Slank en nog uitgebreider

Dat zegt uiteraard niets over de toekomst. Als we de nieuwste patentaanvraag van LG mogen geloven, werkt het Koreaanse techbedrijf aan een nieuwe tablet. LG heeft het design laten vastleggen in thuisland Korea bij het Korean Intellectual Property Office (KIPO). Het patent ontving op 14 december jongstleden goedkeuring van het patentbureau, wat betekent dat LG ermee aan de slag kan.

Over de tablet zelf komen we (uiteraard) niets te weten, behalve dan dat hij hele slanke randen heeft rondom het beeldscherm. Wel is op de tekeningen goed te zien dat de tablet in een beschermhoes gestoken kan worden, die naast cover ook als standaard fungeert. Waarschijnlijk is het scherm hierdoor in alle denkbare kijk- en werkhoeken te plaatsen. De hoes is afgewerkt met textiel.

Patentaanvraag van LG

Op de schetsen is tevens een wireless keyboard te zien. Deze werkt naar alle waarschijnlijkheid met Bluetooth, maar NFC is eveneens een optie. Daarover geven de tekeningen geen antwoord. Onderin is een trackpad te zien, die je als muis kunt gebruiken voor programma’s als Photoshop. Verder zien we alle gebruikelijke toeters en bellen op de tablet. Mogelijk krijgt hij ook een Google Assistant knop, maar dat kunnen we op dit moment uiteraard nog niet bevestigen.

Beschikbaarheid

Het is ook nog onduidelijk of en wanneer LG haar nieuwste tablet uit de doeken doet. Volgende maand vindt in Austin (Texas) de Consumer Electronics Show (CES) plaats. Eind februari en begin maart is Barcelona het podium voor smartphone- en tabletliefhebbers: dan gaat het Mobile World Congress (MWC) van start. We houden onze ogen open en onze oren gespitst.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer