‘Samsung werkt aan nieuwe Galaxy Tab A tablet’

0

Samsung gaat het nieuwe jaar voortvarend van start. Het Koreaanse technologiebedrijf heeft plannen om in het eerste kwartaal van 2019 een nieuwe Galaxy Tab A tablet op de markt te brengen. Details over de specificaties ontbreken nagenoeg.

Dat zegt het doorgaans goed geïnformeerde 91mobiles.com.

Samsung en tablets. Als we beide werelden combineren is de kans groot dat je aan de Samsung Galaxy Tab S-reeks denkt, de peperdure high-end reeks van de fabrikant. Voor de allernieuwste generatie, de Galaxy Tab S4, betaal je momenteel 729 euro. Samsung heeft echter ook diverse goedkopere tablets in haar assortiment. De Samsung Galaxy Tab A is daar een goed voorbeeld van. De eerste Galaxy Tab A werd in maart 2015 gepresenteerd. Sindsdien heeft de Koreaanse tabletmaker ieder jaar een opvolger uit de doeken gedaan. De meest recente werd in augustus gepresenteerd: de Samsung Galaxy Tab A 10.5.

‘Samsung Galaxy Tab A (2019) in de maak’

Samsung heeft een nieuwe tablet in deze reeks voor ons in petto. 91mobiles.com meldt dat de Koreanen aan een tablet werken dat luistert naar modelnummer SM-P205. Volgens de techsite is dat onmiskenbaar de nieuwste telg in de Galaxy Tab A-serie.

Over de specificaties is jammer genoeg nog maar barweinig bekend. De tablet wordt naar verluidt standaard met 32 GB aan intern geheugen geleverd. Of deze uitbreidbaar is of niet kunnen we op dit moment nog niet bevestigen, maar de kans daarop is wel groot. Verder horen we dat de tablet verkrijgbaar is in twee kleuren: zwart en grijs. Meer details over de interne componenten ontbreken jammer genoeg.

Als we zijn voorganger als uitgangspunt nemen, dan kunnen we redelijkerwijs verwachten dat Samsung de tablet een upgrade heeft gegeven. De Snapdragon 450 maakt dan hoogstwaarschijnlijk plaats voor een snellere chipset. We verwachten tevens dat de Galaxy Tab A (2019) ten minste 3 GB aan werkgeheugen en 7300 mAh batterij heeft. Of Samsung de tablet in één of meerdere schermformaten gaat leveren is vooralsnog een mysterie.

Beschikbaarheid

Wanneer de nieuwe Galaxy Tab A (2019) kunnen verwachten is koffiedik kijken. Er staan twee grootste techbeurzen op het programma: de Consumer Electronics Show (CES) in januari en het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Wellicht grijpt Samsung één van deze podia aan om de nieuwe Android-tablets te introduceren aan het grote publiek. Qua prijskaartje verwachten we dat hij om-en-nabij de 350 euro gaat kosten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer