Apple: ‘Kromme iPad Pro is normaal’

0

Sommige exemplaren van de iPad Pro zijn licht gebogen zodra je ze uit de doos haalt, of na korte tijd bij normaal gebruik. Volgens Apple hoeven klanten zich geen zorgen te maken. De fabrikant zegt dat het de normaalste zaak van de wereld is.

Dat zegt Apple in een reactie tegenover The Verge.

De iPad Pro is het nieuwste model van Apple en werd in oktober van dit jaar gelanceerd. Qua vormgeving doet hij ons sterk denken aan de oudere iPhones van vroeger, zoals de iPhone 4. De glazen plaat van het scherm en metalen achterkant zijn als het ware op elkaar gelegd als een belegde boterham. Vandaar dat Apple dit ook wel het sandwich design noemt. Daarnaast is het de eerste tablet die Apple op de markt brengt met Face ID. Doordat Apple de thuisknop heeft weggelaten, zijn de bezels nu nog slanker. En vanzelfsprekend heeft hij de onder de motorkap ook een upgrade gekregen. Het instapmodel gaat over de toonbank voor 899 euro.

Kromming

Snel na het verschijnen van de iPad Pro doken de eerste klachten op. Op diverse fora klaagden gebruikers dat hun tablet krom was. Deze kromming was niet ontstaan door slecht gebruik, maak zag er vanaf dag één al zo uit. Bij anderen duurde het enkele weken voordat de kromming in de behuizing zichtbaar was. Voor een product met zo’n hoog prijskaartje verwacht je dat uiteraard niet.

The Verge besloot om navraag te doen bij Apple en die kwam met een opmerkelijke verklaring. Een woordvoerder van het bedrijf heeft de lichte kromming in de behuizing geen negatieve impact op de prestaties van de tablet. Apple ziet de kromming dan ook niet als een probleem. Tevens garandeert de fabrikant dat deze kromming niet erger wordt mettertijd. Zowel de 11 inch als 12,9 inch uitvoering hebben hier last van. De variant met LTE-connectiviteit lijkt er meer last van te hebben, omdat hier plastic en metaal naast elkaar worden gebruikt.

Het is dus de normaalste zaak van de wereld. Met deze verklaring moeten we dus genoegen nemen. Of gebruikers hun iPad Pro kunnen inruilen is niet bekend. Van de andere kant, als ze dat doen is er geen garantie dat hun nieuwe exemplaar geen kromming heeft. Mocht je een nieuwe iPad Pro overwegen, is dit wel een aspect om ernstig rekening mee te houden.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer