WhatsApp voor Android nu beschikbaar als bèta

0

WhatsApp komt naar de tablet. Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover. Op dit moment is het mogelijk om een bèta- of testversie van de populaire berichtendienst te installeren. Voorwaarde is wel dat je als ontwikkelaar bekend bent bij WhatsApp.

WhatsApp is zonder twijfel een van de meest geliefde en populaire berichtendiensten ter wereld. De berichtendienst werd in januari 2009 gelanceerd. Zo’n vier jaar later telde WhatsApp ruim 200 miljoen gebruikers wereldwijd. Geen wonder dat Facebook er begin 2014 een bedrag van zo’n 19 miljard dollar voor op tafel legde.

Volgens de laatste cijfers gebruiken meer dan 250 miljoen mensen dagelijks WhatsApp. Helaas moet je over een smartphone beschikken om alles uit de berichtendienst te halen. Daar kwam begin 2015 verandering in. Toen lanceerde CEO Jan Koum WhatsApp Web. Met behulp van een QR-code kunnen gebruikers via hun computer inloggen op hun profiel en berichten ontvangen en versturen. Helaas werkt deze methode niet op tablets.

Door de jaren heen zijn er allerlei workarounds verschenen waardoor je toch WhatsApp op je tablet kon gebruiken. Hier op TabletGuide vind je artikelen waarin we uitleggen hoe je dat doet op een Android-tablet en een iPad.

Android-versie in aantocht

Binnenkort hoef je wellicht niet meer zo omslachtig te werk te gaan. Op internet lezen we her en der berichten dat er een bèta- of testversie in omloop is waardoor je WhatsApp op je tablet kunt installeren. Deze is momenteel alleen in de Google Play Store te vinden, de App Store wordt om onbekende reden overgeslagen.

Afgezien van het feit dat je een Android-tablet moet hebben om WhatsApp bèta te kunnen testen, stelt de berichtendienst nog een aanvullende eis: je moet jezelf registreren als ontwikkelaar of tester. Zo niet, dan kun je de testversie niet binnenhalen op je tablet. Ook moet je tablet over een simkaart beschikken aangezien WhatsApp niet werkt op WiFi-only apparaten. Tot slot moet je over een tweede WhatsApp account beschikken. Dit omdat de bèta je niet in staat stelt om je tablet met je bestaande account op je smartphone te verbinden.

Zoals je ziet heeft de testversie nogal wat ogen en haken. Als je daar niet voor terugdeinst, dan kun je hem nu downloaden in de Google Play Store. Laat je ons weten wat je er van vindt?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer