Specificaties Xiaomi Mi Pad 4 Plus op straat

0

Xiaomi werkt mogelijk aan een nieuwe Android-tablet. Deze gaat door het leven als de Xiaomi Mi Pad 4 Plus. Hij is gespot in de database van Geekbench. Alles wat we tot nu toe over deze tablet weten lees je hier op TabletGuide.nl.

Het is al weer even geleden dat Xiaomi van zich liet horen. In juni presenteerde het Chinese techbedrijf de Xiaomi Mi Pad 4. Dit is een compacte Android-tablet met een scherpe prijs, maar is vooralsnog alleen in China verkrijgbaar. Mogelijk geldt dat ook voor diens opvolger die in de pijplijn zit. Dankzij de online benchmark Geekbench weten we dat Xiaomi aan de Xiaomi Mi Pad 4 Plus werkt. Zodoende kennen we nu ook de eerste specificaties van deze tablet.

Dit weten we over de Xiaomi Mi Pad 4 Plus

De online benchmark geeft jammer genoeg geen details over het beeldscherm. Dat is ook niet zo vreemd, omdat Geekbench zich focust op de prestaties van de hardware. Door de toevoeging -Plus aan de productnaam kunnen we ervan uitgaan dat hij groter is dan zijn voorganger, die slechts 8 inch in doorsnee is. Een schermformaat van 10,1 inch zou ons dus niet verbazen. Tevens verwachten we een Full HD resolutie van 1920 bij 1200 pixels, maar dat is op dit moment pure speculatie.

Wat we daarentegen onder de motorkap van de Xiaomi Mi Pad 4 Plus vinden, daar heeft Geekbench wel een antwoord op. De Android-tablet krijgt naar verluidt een Qualcomm Snapdragon 660. Dit is een octa-core processor die kloksnelheden weet te halen tot 2,2 GHz. Zoals je ziet is het dus geen supersnelle chipset, maar krachtig genoeg voor de meest basale zaken zoals internetten, e-mail, social media of internetbankieren.

Verder weet Geekbench dat de Xiaomi Mi Pad 4 Plus over 4 GB werkgeheugen beschikt en vermoedelijk 32 GB aan intern geheugen. Tevens wordt de tablet in verband gebracht met een 8620 mAh batterij, dual-band WiFi, USB-C aansluiting, 4G-connectiviteit en Bluetooth 5. Ook wordt er op internet gesuggereerd dat de Xiaomi Mi Pad 4 Plus een vingerafdrukscanner krijgt in de Home-knop en dat hij voorzien is van Face Unlock (gezichtsontgrendeling).

Beschikbaarheid

Wanneer we de Xiaomi Mi Pad 4 Plus daadwerkelijk kunnen verwachten is nog een raadsel. Aangezien hij zijn gezicht laat zien in Geekbench zou het ons niet verbazen als hij binnenkort door Xiaomi uit de doeken wordt gedaan. Op eigen evenement, dan wel een internationaal podium als de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer