‘Surface Pro 7 en Type Cover nog dunner’

0

Microsoft heeft grootse plannen voor de toekomst. De Type Cover wordt mogelijk nog dunner dan hij nu al is, wat zowel de productiviteit als de mobiliteit ten goede komt. Op internet is een patent gespot die deze nieuwe techniek beschrijft.

De Surface Pro is de high-end tabletlijn van Microsoft. Naast een kraakhelder scherm heeft hij tevens krachtige hardware onder de motorkap. Een ander aspect wat hem zo veelzijdig en geweldig maakt, is het toetsenbord: de Type Cover. Hiermee type je niet alleen een stuk sneller dan op het virtuele toetsenbord, tevens beschermt hij het beeldscherm van de Windows-tablet. De combinatie van de nog te verschijnen Surface Pro 7 en nieuwe Type Cover belooft opnieuw een winnende combinatie te worden. De tablet en het toetsenbord beloven nog dunner te worden.

Nog dunner

In de database van de World Intellectual Property Organization (WIPO) is een patent ontdekt waaruit blijkt dat de toekomstige Type Cover en Surface Pro tablets nog dunner worden dan ze nu al zijn. ‘Hoe dan?’ vraag je je misschien af. Daarvoor heeft Microsoft een slimme oplossing bedacht. Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf wil de trackpad integreren in het toetsenbord. Nu worden beide elementen nog duidelijk van elkaar onderscheiden op de huidige generatie Type Covers. Daar komt mogelijk een einde aan.

Door de trackpad in het keyboard te integreren wil Microsoft haar Type Cover nog slanker maken. Dat past precies in het straatje van de techgigant. Er gaan al een tijdje geruchten de ronde op internet dat Microsoft haar volgende generatie Surface Pro in een nieuw jasje wil steken. Zo wordt de Windows-tablet naar verluidt met een USB-C poort uitgerust, iets wat het bedrijf momenteel nog niet aandurft. Apple heeft deze overstap inmiddels wel gemaakt met haar nieuwste iPad Pro’s. Ook krijgt hij volgens het geruchtencircuit slankere schermranden en een rondere vorm.

De nieuwe Surface-tablet wordt naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar door Microsoft uit de doeken gedaan. Wanneer precies kunnen we nu nog niet zeggen. Wij houden de laatste ontwikkelingen nauwlettend voor jullie in de gaten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer