Archos lanceert nieuwe Archos Oxygen 101 S tablet

1

Archos heeft opnieuw een budgettablet gelanceerd: de Archos Oxygen 101 S. De Franse tabletfabrikant omschrijft hem als een tablet met ‘premium specificaties voor veelzijdig gebruik’. De tablet is vanaf het eerste kwartaal 2019 verkrijgbaar voor 149 euro.

Archos is weliswaar geen Samsung of Apple in de tabletwereld. De van oorsprong Franse producent heeft daarentegen wel een aantal betaalbare Android-tablets in haar assortiment. In september maakten we nog kennis met de Archos Oxygen 101 4G. Deze budgettablet heeft een opvolger gekregen in de vorm van de Archos Oxygen 101 S. Deze werd onlangs in stilte gepresenteerd. Vandaar dat het even duurde voordat het nieuws ons bereikte.

Over de Archos Oxygen 101 S

De Archos Oxygen 101 S heeft net als de meeste tablets een 10,1 inch groot IPS LCD-display met Full HD-resolutie  van 1920 bij 1200 pixels. Een ideaal schermformaat en resolutie om video’s op te streamen. Daaronder heeft de fabrikant een deca-core processor geplaatst, oftewel een chipset die bestaat uit tien kernen: de Helio X20 van MediaTek. “Geschikt voor zwaar werk en optimale connectiviteit”, aldus Archos. Deze wordt aangevuld met Mali-T880 GPU, 3 GB werkgeheugen en 32 GB aan interne opslag voor al je apps, foto’s en andere mediabestanden. Met een microSD-kaart kun je het geheugen eventueel uitbreiden.

Wat de Archos Oxygen 101 S zo bijzonder maakt is dat hij een POGO-connector heeft. Hiermee sluit je in een handomdraai accessoires aan op de tablet, zoals een toetsenbord of docking station. Deze moet je uiteraard wel apart aanschaffen. Achterop vinden we een camera met een resolutie van 5 megapixels, Om videogesprekken te voeren ben je aangewezen op een 2 megapixelcamera. Ook noemenswaardig is de vingerafdrukscanner. Deze vinden we aan de achterkant, vlak onder de primaire camera. Of dat de meest ideale plaats is voor deze scanner laten we aan jullie.

De Archos Oxygen 101 S heeft een 6000 mAh batterij die het naar eigen zeggen de hele dag uithoudt als je hem volledig hebt opgeladen. Naast Bluetooth en GPS is de tablet tevens voorzien van dual-band WiFi, MIMO en WiFi Direct. Opladen gaat snel en vlot dankzij de USB-C aansluiting. Tot slot is het een van de eerste Android-tablets die we in lange tijd hebben gezien die vanaf dag één op Android 9.0 Pie draait.

Beschikbaarheid

De Archos Oxygen 101 S ligt vanaf volgend jaar in de schappen. De budgettablet verschijnt ergens in de loop van het eerste kwartaal. Of hij ook daadwerkelijk naar Nederland komt laat de fabrikant in het midden. De adviesprijs kennen we wel: deze bedraagt 149 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer