Microsoft: ‘iPad is geen echte computer’

0

Black Friday en Cyber Monday liggen inmiddels achter ons. De feestdagen loeren echter om de hoek. Opnieuw een uitgelezen kans voor fabrikanten om hun producten aan de man te brengen. Microsoft probeert dit op ludieke wijze met een nieuwe commercial. Daarin  vraagt een tienjarig meisje aan haar oma om geen iPad te kopen, maar een echte computer.

De tabletmarkt ligt al enkele jaren op zijn gat. Tabletproducenten doen er dan alles aan om consumenten die op zoek zijn naar een tablet te overtuigen voor hun product te gaan. Dat is bij Apple en Microsoft niet anders. Om dat doel te bereiken heeft Microsoft een nieuwe reclamespot online gezet. Daarin probeert het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf haar nieuwste Surface Go te onderscheiden van de iPad van Apple.

‘Ik wil een echte computer’

De commercial begint met een oma die samen met haar kleindochter naar de Microsoft Store lopen en daar een Surface-tablet voor het raam zien staan. Het meisje begint spontaan te zingen: “Oma, ga alsjeblieft niet een iPad kopen. Dat was leuk en aardig toen ik 6 jaar oud was, maar nu ben ik 10. Mijn dromen zijn groots dus heb ik een echte computer nodig om alles te kunnen doen wat ik wil”. Zo wil het meisje uit de reclame onder meer coderen. “Ik heb een Surface Pro nodig om het beste uit mij te halen”, zo eindigt de commercial.

Zoals je ziet draait Microsoft niet om de hete brij heen: Apple probeert met de iPad een volwaardige computer neer te zetten, maar slaagt daar niet in. De Surface Pro-tablets daarentegen zijn veelzijdiger en kunnen iedere klus aan. Dat is precies de tegenovergestelde boodschap die Apple in haar meest recente commercials verkondigt. Daarin wordt de iPad Pro als een volwaardige laptopvervanger neergezet.

Een probleem waar veel iPad-gebruikers tegenaan lopen, zelfs met de nieuwste iPad Pro’s, is dat ze niet naadloos aansluiten met andere Apple-producten. Dat komt doordat deze op iOS draaien en niet met MacOS overweg kunnen. De nieuwe USB-C poort is een welkome aanvulling en je kunt er veel accessoires op aansluiten, maar niet bijvoorbeeld een externe harde schuif. En dat is voor velen een doorn in het oog.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer