5 redenen waarom de iPad Pro jouw volgende computer is

0

Apple heeft een video online gezet waarin het haar nieuwste iPad Pro de hemel in prijst. In de video gaat het Amerikaanse techbedrijf in op de vraag waarom we iedereen deze tablet zou moeten kopen. Apple geeft 5 redenen waarom de iPad Pro waarom hij jouw volgende computer is.

Apple heeft in het verleden wel vaker haar iPad proberen als een computer. Daarbij stelde het bedrijf de vraag: ‘Wat is nou eigenlijk een computer?’. Tablets zijn tegenwoordig zo veelzijdige dat ons beeld van een computer niet langer van deze tijd is, dat was de essentie van Apple’s boodschap. Microsoft reageerde daar op humoristische wijze op door een aantal commercials te lanceren waarin het uitlegde waarom de Surface Pro-tablets eigenlijk veel beter en veelzijdiger zijn dan de iPads van Apple. Onlangs probeerde het bedrijf het opnieuw met de onderstaande commercial.

Ditmaal doet Apple opnieuw een poging om ons te overtuigen van de kracht en veelzijdigheid van haar tablets. Ditmaal staan de nieuwe iPad Pro’s centraal, die eind oktober werden gelanceerd vanuit het Steve Jobs Theater in San Francisco. In de onderstaande clip geeft Apple 5 redenen waarom ze jouw computer gaan vervangen in de toekomst.

#1 Ze zijn krachtiger dan de meeste computers

Dat is onmiskenbaar een verwijzing naar de rekenkracht van de A12X Bionic chip. Deze is naar eigen zeggen 35 procent krachtiger dan zijn voorganger en de grafische rekenkracht heeft eveneens een boost gekregen. In de commercial zie je onder meer dat iemand een game aan het spelen is en 3D renders van een stad op haar scherm tovert. En dat allemaal dankzij de nieuwe processor.

#2 Het is een scanner, camera, notepad, muziekstudio, etc. in één

De iPad Pro is natuurlijk ideaal als je een lichtgewicht apparaat zoekt om op te kunnen typen of af en toe een video te bekijken of streamen, maar je kunt er nog zo veel meer mee. Je kunt er bijvoorbeeld ook presentaties mee maken, maar ook video’s mee bewerken. In de video zie je een jongen muziek maken op zijn iPad Pro. En vanzelfsprekend hoort een goed boek lezen ook tot de mogelijkheden. En zo kun je er nog veel meer.

#3 Je neemt hem overal mee naartoe

Met een schermformaat van slechts 11 inch of 12.9 inch zijn de nieuwe iPad Pro’s eigenlijk best wel compacte computers. De meeste laptops hebben een scherm dat groter is. Door de grootte en het extra gewicht is het lastiger om ze continu met je mee te slepen. De iPad Pro daarentegen weegt slechts 468 gram of 633 gram. En als je de uitvoering met LTE-connectiviteit neemt, ben je altijd en overal online.

#4 Makkelijke navigatie

De tijd van on-screen navigatieknoppen ligt achter ons. Met iOS 12 en de nieuwe iPad Pro tablets introduceerde Apple een nieuwe methode van navigeren. Voortaan veeg je van beneden naar boven om terug te gaan naar het startscherm, veeg je van de onderkant naar links of rechts om tussen apps te schakelen en sleep je eenvoudig afbeeldingen van de ene applicatie naar de ander. Een muis is dus overbodig.

#5 Nog veelzijdiger dankzij de Apple Pencil

Met de iPad Pro’s lanceerde Apple tevens een vernieuwde Apple Pencil met diverse nieuwe functies. Door twee keer op de Pencil te tikken activeer je bijvoorbeeld een gum of een ander kleurtje als je aan het tekenen bent. Naast tekenen en kleuren kun je ook bijvoorbeeld direct digitale handtekeningen plaatsen.

Apple eindigt zijn commercial met de slogan ‘Like a computer, unlike any computer’. De volledige video vind je hieronder.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer