‘Microsoft gaat Surface Pro 4 gratis vervangen’

0

Heb je last van schermproblemen met je Surface Pro 4 en biedt de firmware-update van afgelopen juli geen soelaas? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het gerucht gaat dat Microsoft jouw Windows-tablet gaat vervangen, gratis en voor niets.

Het is niet de eerste keer dat de Surface Pro 4 in verband wordt gebracht met schermproblemen. Begin dit jaar klaagden gebruikers dat het beeldscherm van hun convertible niet langer fatsoenlijk werkte. Zodra zij de tablet hadden opgestart, begon het scherm onophoudelijk te knipperen. De hele kwestie werd omgedoopt tot Flickergate.

Er werden allerlei creatieve manieren bedacht om het probleem te verhelpen. Eén van de oplossingen die werd genoemd is het afkoelen van de convertible door hem in een plastic zak te stoppen en hem in de diepvries te leggen. En wonder boven wonder, het bleek nog te werken ook. Uiteraard is dat geen oplossing voor het probleem, dus ging Microsoft op zoek naar een oplossing. Uiteindelijk kwam het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf met een vervangingsprogramma om de getroffen Surface Pro 4 tablets te vervangen.

Opnieuw schermproblemen

Microsoft wordt echter opnieuw geconfronteerd met schermproblemen bij de Surface Pro 4. Via het forum van Microsoft hebben tientallen gebruikers geklaagd over allerlei problemen, waarvan het niet langer werken van het beeldscherm de meest ernstige is. Microsoft reageerde destijds op de kwestie door te beloven met een oplossing te komen in de vorm van een update. Volgens de Duitstalige techsite WindowsUnited.de heeft deze patch, die Microsoft eind juli uitrolde, meer kwaad dan goed gedaan.

Het opnieuw installeren van het besturingssysteem en het updaten van de firmware boden geen uitkomst. Een van de bezoekers van WindowsUnited.de vertelde de techsite dat hij contact had gezocht met de klantenservice van Microsoft. De medewerker vertelde hem dat de oorzaak lag bij een verschil in de grootte van de oude firmwareversie. Deze werd overschreven, maar veroorzaakte daarbij een continu herhalende failed/upgrade loop.

Enkele bezoekers zeggen van Microsoft reeds een nieuwe Surface Pro 4 te hebben ontvangen, ongeacht of hij nog binnen de garantieperiode viel of niet. Microsoft zelf heeft niet gereageerd op de kwestie.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.3 inch
  • Besturingssysteem Windows
  • Schermresolutie 2736 x 1824
  • Afmetingen 292.10 x 201.42 x 8.45 mm
  • Processor 6de generatie Intel Core m3i5 of i7
  • Gewicht 786 gram
  • Opslagruimte 1000 / 128 / 256 / 512
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer