YouTube komt naar Nintendo Switch

0

Heb je altijd al YouTube-video’s willen bekijken op je Nintendo Switch? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het ziet er naar uit dat de handheld console van Nintendo deze week nog een applicatie krijgt van ’s werelds populairste videodienst, en wel op donderdag 8 november.

Dat schrijft het Franse NintendHOME op haar Twitter account.

De Nintendo Switch is mateloos populair onder gamers. In nog geen anderhalf jaar tijd verkocht het Japanse gamebedrijf 20 miljoen exemplaren van de console. De kracht van het apparaat schuilt hem in het feit dat je hem als zowel als handheld als traditionele gameconsole kunt gebruiken. Met andere woorden, je kunt altijd en overal je favoriete games spelen.

En over games gesproken: zo’n beetje iedere game die Nintendo tot op heden naar de Switch heeft gebracht, is een succes gebleken. Volgens de laatste cijfers -binnenkort verwachten we nieuwe kwartaalcijfers van Nintendo- is Donkey Kong Country: Tropical Freeze, een spel dat sinds mei bij ons in de winkels ligt, ruim 1,4 miljoen keer verkocht. Mario Tennis Aces deed het nog beter. Dit spel is pas sinds juni verkrijgbaar en ging in een maand tijd 1,38 miljoen keer over de toonbank. Ook Mario Kart 8 Deluxe is nog altijd mateloos populair onder gamers. Deze titel verscheen vlak na lancering van de Nintendo Switch en is in totaal al meer dan 10 miljoen keer verkocht. The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey zijn net zo vaak verkocht.

YouTube-app in aantocht

De Nintendo Switch is niet alleen geschikt om op te gamen. Verschillende videostreamingdiensten als Niconico (Japan) en Hulu (VS) zijn al enige tijd te bekijken op de Switch. Dat geldt echter nog niet voor YouTube. Daar hoeven we naar alle waarschijnlijkheid niet lang meer op te wachten. Het Franse NintendHOME ontdekte op een productpagina van Nintendo de streamingdienst van Google. De betreffende pagina is inmiddels offline gehaald, dus we kunnen het niet natrekken. Uiteraard is er een screenshot gemaakt, die je in de bovenstaande tweet vindt.

Daarop zien we dat YouTube op donderdag 8 november wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch. Dat betekent dat je nog maar een paar nachtjes hoeft te slapen en dan kun je eindeloos YouTube kijken op je Switch. De Switch is niet de enige console van Nintendo waarop YouTube-video’s te streamen zijn. De app verscheen al eerder voor de Nintendo 3DS en Wii U.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

YouTube YouTube

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Media en video
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer