‘Apple werkt aan reparatiedienst voor oudere producten’

0

Heb je ergens nog een oude iPad of iPhone liggen waarvan het beeldscherm aan gruzelementen ligt? Dan hoef je op dit moment niet bij Apple aan te kloppen, omdat het deze apparaten niet langer repareert vanwege hun leeftijd. Het gerucht gaat dat het Amerikaanse techbedrijf een reparatiedienst gaat beginnen die zich richt op deze oudere producten.

Dat zeggen ingewijden tegenover het doorgaans goedgeïnformeerde 9to5Mac.

Ieder jaar als Apple nieuwe iPads en iPhones presenteert, verdwijnen er één of meerdere modellen uit het assortiment van de Amerikanen. Dat heeft Apple in het verleden meer dan eens gedaan nadat het nieuwe iPads had geïntroduceerd. In september deed het bedrijf dit ook toen het haar nieuwste iPhones presenteerde. Sinds de komst van de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR kun je de iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE en iPhone X niet langer via de Apple Store kopen.

Deze producten zijn niet alleen niet langer te koop, maar worden eveneens niet langer gerepareerd. Als je scherm barst zul je dus met de schade moeten leren leven. Of een vervanger moeten kopen. Overigens geldt dit pas zodra ze vijf jaar, maar minder dan zeven jaar niet meer gemaakt worden, zoals we kunnen lezen op de ‘Oude en verouderde producten’ pagina van Apple. Na deze periode biedt Apple geen reparatieservice meer aan en bewaart het niet langer reserve-onderdelen voor deze producten.

Vintage

Volgens 9to5Mac heeft Apple plannen om klanten van dergelijke verouderde producten tegemoet te komen. Ingewijden vertellen tegenover de techsite dat Apple plannen heeft om een ‘Repair Vintage Apple Products Pilot’ op te zetten. Producten die op het punt staan in de vergetelheid te raken kunnen hier aangeboden worden voor herstel. Het gaat dan onder meer om een iPhone 4s, iPhone 5, MacBook Air Pro uit 2012 en iMac uit 2011.

Op dit moment wordt het Vintage-programma nog niet in verband gebracht met oude iPads. Mogelijk gaat dit in de toekomst nog veranderen. In 2010 verscheen de allereerste iPad. De iconische iPad 2 wordt momenteel niet langer gerepareerd door Apple. Als je deze wil maken zul je zelf aan de slag moeten met reserve-onderdelen die je online zult moeten vinden.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer