Nieuwe Apple Pencil niet geschikt voor oudere iPads

0

De nieuwe iPad Pro gaat vergezeld met een nieuwe Apple Pencil. De stylus moet je afzonderlijk aanschaffen voor 135 euro. Als je hoopte dat je hem ook met je oude iPad Pro of iPad (2018) kon gebruiken, kom je bedrogen uit. Uit Apple’s productpagina blijkt dat hij alleen met de derde generatie iPad Pro is te gebruiken.

De iPad Pro (2018) is de nieuwste aanwinst van Apple. Het Amerikaanse techbedrijf heeft de tablet niet alleen een nieuw design gegeven, maar tevens een aantal nieuwe eigenschappen. Zo is hij voortaan uitgerust met een USB-C aansluiting en heeft Apple de hoofdtelefoonaansluiting weggelaten. Dat geldt ook voor de thuisknop met Touch ID. Daarvoor in de plaats krijg je nu Face ID.

De derde generatie iPad Pro is vanaf volgende week woensdag (7 november) verkrijgbaar in ons land. Naarmate de tijd verstrijkt komen we steeds meer te weten over de tablet. Zo weten we dat het een dure aangelegenheid is om het beeldscherm te laten repareren door Apple. Als je geen AppleCare+ verzekering hebt, moet je een bedrag van 701,10 euro uit eigen zak betalen. Aangezien je 139 euro moet ophoesten voor AppleCare+, denken sommigen er wel drie keer over na voordat ze deze zonder meer afsluiten.

Apple Pencil

Naast de iPad Pro 11 inch en 12.9 inch uitvoering presenteerde Apple deze week tevens een nieuwe stylus: de tweede generatie Apple Pencil. In vergelijking met zijn voorganger heeft hij een aantal nieuwe features gekregen van Apple. Zo kun je hem voortaan draadloos opladen door magnetisch hem aan de zijkant aan te sluiten. Voorheen moest je hem met de Lightning Connector verbinden. Aangezien deze is weggelaten moest Apple hiervoor een andere oplossing vinden. Daarnaast heeft hij een extra bedieningsfunctie gekregen. Daarvoor tik je twee keer met je vinger op de bovenzijde van de stylus om een andere tool te kiezen, zoals een gum, andere kleur of penseel. Kortom, het is een totaal nieuwe en veelzijdigere stylus geworden.

We hebben echter niet alleen goed nieuws over de tweede generatie Apple Pencil. Vandaag horen we dat hij alleen te gebruiken is met de nieuwste iPad Pro’s. Als je naar de productpagina van de Apple Pencil surft, zie je dat hij enkel met de derde generatie iPad Pro is te gebruiken. Het is dus niet mogelijk om een nieuwe stylus aan te schaffen voor je eerste of tweede generatie iPad Pro of zesde generatie iPad, ook wel iPad (2018) genoemd.

Andersom geldt dat je je oude Apple Pencil niet kunt gebruiken voor de nieuwste tablets. Mocht je overwegen om een nieuwe iPad Pro aan te schaffen en per se de stylus wil gebruiken, dan ben je genoodzaakt om 135 euro extra te investeren in een nieuwe Apple Pencil. De peperdure tablet wordt hierdoor nog een tikkeltje duurder.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer