Zoveel kost het om de nieuwe iPad Pro te laten repareren

0

Niets is zo vervelend als een tablet waarvan het beeldscherm of ander onderdeel kapot is. Helemaal als je tablet een iPad is. Het kost je een rib uit je lijf om deze door Apple te laten repareren, zeker als je de nieuwe iPad Pro aanschaft. De Amerikaanse techreus heeft de reparatieprijzen van haar nieuwste tablet bekendgemaakt. En deze zijn allesbehalve mals.

Afgelopen dinsdag kondigde Apple haar nieuwste tablet aan: de derde generatie iPad Pro. Voor het gemak noemen we deze de iPad Pro (2018). Als we deze vergelijken met zijn voorgangers, wordt het onmiddellijk duidelijk dat Apple opnieuw naar de tekentafel is gegaan. Om te beginnen is hij een nieuw jasje aangemeten en lijkt hij aan de buitenkant op de oudere iPhones met hun sandwich design. Verder heeft Apple de Lightning Connector vervangen door een USB-C poort, de koptelefoonaansluiting en Home-knop weggelaten, de schermranden slanker gemaakt en hem aan de voorzijde een TrueDepth-camera met Face ID gegeven. In het onderstaande artikel lees je er alles over, inclusief wat hij gaat kosten.

Apple kondigt iPad Pro met nieuw design en Face ID aan

Schermreparatie

De iPad Pro (2018) aanschaffen is een dure aangelegenheid. Afhankelijk van de schermgrootte, opslagcapaciteit en connectiviteit (WiFi-only of WiFi + LTE) moet je een bedrag tussen de 899 euro en 2.119 euro op tafel leggen om hem in huis te halen. Dan kun je er dus maar beter voorzichtig mee omspringen.

Toch weet iedereen dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Voor je het weet glipt hij per ongeluk uit je handen, of glijdt hij van de bank. En als je niet investeert in een goede screenprotector, beschermhoes of verzekering, komt het je duur te staan als hij een barst of andere beschadiging oploopt.

Hoeveel precies? Daar geeft Apple nu een antwoord op. Op de iPad reparatieservicepagina vinden we de bedragen om de iPad Pro (2018) te laten repareren door Apple. En deze liegen er niet om. Als we ons beperken tot de derde generatie iPad Pro ben je 701,10 euro kwijt om het scherm te laten vervangen. Of beter gezegd: voor dat bedrag krijg je een vervangend exemplaar. Verder staat namelijk de volgende passage:

“Als het scherm van uw iPad per ongeluk kapot gaat, hebt u de optie om uw iPad te vervangen tegen een vergoeding buiten de garantie, zoals is weergegeven in “Prijzen voor iPad-service”.”

Het heeft er veel van weg dat Apple je een AppleCare+ pakket probeert aan te smeren. Dit is een verzekering die je twee jaar lang het recht geeft om het beeldscherm en andere hardware te laten repareren, inclusief technische ondersteuning. Zoals de onderstaande tabel laat zien ben je dan slechts 49 euro kwijt aan eigen risico om het scherm te laten repareren. Mocht de nieuwe Apple Pencil de geest geven, ben je 35 euro kwijt voor een nieuwe. Alle prijzen zijn inclusief verzendkosten.

iPad- eparatieservice (november 2018)

Wat vinden jullie van deze prijzen?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer