Royole FlexPai is eerste opvouwbare phablet ter wereld

0

De eerste opvouwbare phablet ter wereld is een feit. Woensdagavond Nederlandse tijd heeft het bedrijf Royole vanuit Peking het apparaat gepresenteerd, dat luistert naar de naam Royole FlexPai. De kans dat hij naar Nederland komt is klein, maar ontwikkelaars kunnen vanaf nu voor 1.160 euro een ‘developer model’ bestellen.

Al meer dan een jaar wordt er over opvouwbare smartphones, phablets en tablets gesproken. We weten dat LG er aan een werkt, maar ook Huawei en Samsung zijn er druk doende mee. Desondanks worden al deze grote namen verslagen door het voor ons onbekende Royole. Het is een Amerikaanse schermmaker die zich in Californië gevestigd heeft en woensdagavond het apparaat officieel uit de doeken deed. Hij heeft de naam Royole FlexPai gekregen. Hieronder hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rij gezet.

Specificaties Royole FlexPai

Wat de Royole FlexPai zo bijzonder maakt is natuurlijk zijn beeldscherm. Dit OLED-scherm heeft een scharnier die alleen van de achterkant zichtbaar is en is door Royole zelf ontwikkeld. Het scherm is 7,8 inch in doorsnee als je hem helemaal uitvouwt en telt 1920 bij 1440 pixels. Verder houdt hij er een 4:3 beeldverhouding op na en heeft hij een pixeldichtheid van 308 ppi. Royole zegt per jaar 50 miljoen van dergelijke schermen te kunnen produceren. Deze worden uiteraard niet alleen voor smartphones gebruikt, maar ook voor speakers en T-shirts.

Onder de motorkap vinden we een nog niet aangekondigde processor van Qualcomm: de Snapdragon 8150, die ook wel bekend is onder de noemer Snapdragon 855. We weten dat deze chipset uit acht kernen bestaat (octa-core) die kloksnelheden tot 2,8 GHz weten te halen. Tevens wordt hij aangevuld door een Adreno 640 GPU. Verder vinden we onder de klep 8 GB werkgeheugen en 256 GB aan intern geheugen. De opslagcapaciteit kun je eventueel nog verder uitbreiden met microSD-kaart.

Achterop heeft de Royole FlexPai een 16 en 20 megapixelcamera met f/1.8 diafragma, LED-flitser en optische beeldstabilisatie. De phablet werkt met de meeste 4G-frequenties in ons land. Verder is hij voorzien van Bluetooth 5.1, USB-C poort en GPS. Een koptelefoonaansluiting ontbreekt. De Royole FlexPai is slechts 7,6 millimeter dik en weegt 320 gram. Tot slot draait de opvouwbare phablet op een besturingssysteem dat Water OS 1.0 heet. Deze is gebaseerd op Android 9.0 Pie.

Beschikbaarheid

Vandaag houdt Royole een flashsale om de Royole FlexPai te verkopen. Wanneer de eerste exemplaren geleverd worden is onbekend. Op dit moment weten we enkel dat een ‘developer model’ verkrijgbaar is voor omgerekend 1.160 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer