iOS 12 al op de helft van alle iDevices te vinden

0

iOS 12, de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem, is een hit. Het besturingssysteem is net geen maand uit en is nu al op ruim de helft van alle iPads en iPhones te vinden. Android Pie, de nieuwste Android-versie, is nog altijd nergens te bekennen in de statistieken van Google.

Dat blijkt uit de nieuwste distributiecijfers van Apple.

Begin september onthulde Apple haar nieuwste vlaggenschepen: de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR. Vlak na de lancering van deze nieuwe toestellen rolde het bedrijf de nieuwste versie van haar besturingssysteem uit: iOS 12. Na maanden van testen had Apple dan eindelijk een stabiele versie van het besturingssysteem. Dat was op maandag 17 september.

Inmiddels zijn we een maand verder. Uit de nieuwste verdelingscijfers van Apple blijkt dat iOS 12 megapopulair is onder haar gebruikers. Ruim de helft van alle klanten (53 procent) heeft inmiddels de moeite genomen om iOS 12 te installeren op zijn of haar iPad of iPhone. Daarmee loopt de adoptie van het nieuwe besturingssysteem in hetzelfde tempo als vorige iOS-versies.

Andere iOS-vesies

Daar de populariteit van iOS 12 neemt het marktaandeel van alle andere versies af. Zo was iOS 11 begin september nog op 85 procent van alle iDevices te vinden. Volgens de laatste peiling is dat nu nog maar 40 procent. Een schamele 7 procent gebruikt een oudere iOS-versie. De komende maanden zal dat aandeel nog iets kleiner worden.

Upgraden naar een nieuw besturingssysteem is niet altijd een kwestie van onvoldoende schijfruimte. Oudere apparaten kun je simpelweg niet upgraden. iOS 12 is te installeren op alle tablets vanaf de iPad Mini 2 of iPad Air en hoger. Voor de iPhone geldt dat je minimaal een iPhone 5s of nieuwer moet bezitten.

Google reageert

Google kan van dergelijke distributiecijfers alleen maar dromen. Inmiddels is het bijna twee-en-een-halve maand geleden dat de zoekreus Android 9.0 Pie uitrolde. En nog altijd is het besturingssysteem niet in de statistieken van Google te vinden, wat inhoudt dat het wereldwijde aandeel kleiner is dan 0,1 procent.

Rick Osterloh, het hoofd van de hardwaretak van Google, reageerde via Twitter op het nieuws van Apple. Hij zegt dat driekwart van de Pixel-gebruikers inmiddels de nieuwste Android-versie heeft geïnstalleerd op zijn of haar Pixel-smartphone en dat er iedere dag meer bijkomen. Toch durven wij te beweren dat Osterloh groen ziet van jaloezie als hij de adoptiecijfers van Apple vergelijkt met die van Google.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer