Alle geruchten over de aanstaande iPad Pro op een rij

0

Hoewel Apple nog niets heeft gezegd over een persevenement, gaat men er in de tech community van uit dat het Amerikaanse techbedrijf deze maand nog de nieuwe iPad Pro onthult. De laatste paar weken horen we continu geluiden over deze tablet. Wij hebben de belangrijkste geruchten voor jullie op een rij gezet.

UPDATE (22 oktober): de kogel is door de kerk. Op 30 oktober houdt Apple een evenement in de Brooklyn Academy of Music in New York City. Wat we daar te zien krijgen wil de fabrikant uiteraard nog niet kwijt, maar naar alle waarschijnlijkheid onthult Apple dan de nieuwe iPad Pro. Naar verluidt krijgen we ook één of meerdere nieuwe MacBooks en accessoires te zien. Het oorspronkelijke artikel vind je na de onderstaande afbeelding.

Apple uitnodiging voor 30 oktober 2018

Geen koptelefoonaansluiting

Bij de iPhones is het al een tijdje de normaalste zaak van de wereld dat ze niet langer een koptelefoonaansluiting hebben. De eerste vlaggenschepen zonder deze audiopoort waren de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, die in 2016 werden gelanceerd. De iPad is tot nu toe de dans ontsprongen. Met de komst van de nieuwe iPad Pro komt daar wellicht verandering in. Volgens anonieme bronnen uit de productieketen krijgt de volgende iPad Pro niet langer een 3.5mm audio jack. Wellicht probeert Apple op[ deze manier haar tablet nog dunner te maken, of stof- en waterbestendig.

Beeldscherm

Als je naar de huidige iPads kijkt, hebben ze behoorlijke forse schermranden. Daarmee pak je ze niet alleen makkelijk vast, maar bieden ze tevens ruimte voor een Home-knop. Volgens de geruchtenstroom krijgt het beeldscherm van de volgende iPad Pro een geheel ander design (zie omslagfoto). De randen of bezels zijn een stuk slanker. Dat betekent dat we een thuisknop met vingerafdruk sowieso op onze buik kunnen schrijven.

Qua formaat houdt de iPad Pro zijn afmeting van 12,9 inch. We horen ook geruchten dat Apple misschien meerdere iPad Pro’s gaat onthullen, zoals een opvolger van de iPad Pro 10,5. Ook deze behoudt naar verluidt zijn schermgrootte. De resolutie bedraagt respectievelijk 2732 bij 2048 pixels en 2224 bij 1668 pixels.

Aan de ‘notch’ trend doet Apple naar verluidt niet aan mee. De nieuwste iPhones hebben een smalle uitsparing aan de bovenkant voor de selfiecamera, nabijheidssensor, het oorstuk en andere sensoren. Volgens 9to5Mac is de bezel aan de bovenkant van de tablet groot genoeg om deze zaken te herbergen.

Face ID

Nu Touch ID tot het verleden behoort met de volgende iPad Pro, gaat Apple een andere beveiligingsoptie introduceren: Face ID. Deze ken je wellicht van de nieuwste iPhones. Daarbij maakt Apple gebruik van haar TrueDepth-camera. Naast een gewone camera bestaat deze onder meer uit een infraroodcamera, infraroodbelichter en rasterprojector. Deze maakt een profiel van je gezicht en slaat deze lokaal op in de Secure Enclave van de processor. Zodra je je gezicht voor de camera houdt en deze je gezichtsprofiel herkent, wordt je toestel razendsnel ontgrendeld. De aanstaande iPad Pro krijgt dezelfde TrueDepth-camera met Face ID technologie.

Hardware

De A12 Bionic chip is momenteel de krachtigste processor in het assortiment van Apple. De volgende iPad of iPads krijgt/krijgen volgens het geruchtencircuit diens opvolger: de A12X Bionic. Details over deze chipset ontbreken nog op dit moment, maar we kunnen ervan uitgaan dat hij marginaal krachtiger is dan zijn opvolger. Dat geldt ook voor de grafische processor of GPU.

Geruchten over een USB-C aansluiting zijn hardnekkig. Hiermee is het volgens de geruchten mogelijk om een extern scherm met een 4K-resolutie en HDR-ondersteuning aan te sluiten. Een USB-C poort zou een unicum zijn voor Apple: sinds 2012 houdt de fabrikant vast aan haar eigen Lightning connector.

Verder horen we geluiden over een zogeheten ‘Magnetic Connector’. Dit is de opvolger van de Smart Connector, een aansluiting die er sinds de eerste iPad Pro er al op zit. Deze gebruik je om Apple’s Smart Keyboard aan te sluiten en data over te zetten. De nieuwe Magnetic Connector werkt eveneens met Apple’s toetsenbord, maar mogelijk ook met andere accessoires.

 

Naar welke nieuwe feature kijken jullie het meest uit?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer