Google onthult Google Pixel Slate

0

Dankzij Evan Blass wisten we al hoe de Google Pixel Slate eruit ging zien, nu weten we ook welke componenten we onder de motorkap vinden. Google heeft de Chrome OS-tablet namelijk officieel uit de doeken gedaan. Alles wat je moet weten vind je op TabletGuide.nl.

Chrome OS

De afgelopen maanden hebben we diverse tablets gezien die niet op Android draaien, maar met Chrome OS worden geleverd. Sinds kort kan het besturingssysteem namelijk overweg met vingeraanrakingen en stylus input. Dat maakt hem uitermate geschikt om hem op tablets te installeren. Voor die tijd vonden we het besturingssysteem alleen op Chromebooks. Net als Android-tablets heb je toegang tot alle apps in de Google Play Store.

De Google Pixel Slate is de eerste tablet van de zoekmachinegigant die met Chrome OS wordt geleverd. Je kunt hem zien als de opvolger van de Google Pixel C en Google Pixelbook, waarvan de laatste afgelopen jaar werd gepresenteerd op het Made By Google evenement.

Over de Google Pixel Slate

Net als de Pixelbook heeft de Google Pixel Slate een 12,3 inch groot scherm met Corning Gorilla Glass 5. Hij heeft echter een hogere schermresolutie, namelijk 3000 bij 2000 pixels. Hierdoor komt de pixeldichtheid van het LCD-display neer op 293 ppi. Welke processor, hoeveelheid RAM en opslagcapaciteit je krijgt is afhankelijk van de uitvoering die je neemt. Het instapmodel beschikt over een achtste generatie Intel Celeron processor, 4GB RAM en 32GB intern geheugen (SSD). Ook zijn tevens varianten met Intel Core m3, i5 en i7 processor. Hieronder hebben we ze voor je opgesomd.

  • Intel Celeron processor, 4GB RAM, 32GB ROM
  • Intel Celeron processor, 8GB RAM, 64GB ROM
  • Intel Core m3 processor, 8GB RAM, 64GB ROM
  • Intel Core i5 processor, 8GB RAM, 128GB ROM
  • Intel Core i7 processor, 16GB RAM, 256GB ROM

In de aan/uitknop heeft Google de vingerafdruksensor verstopt. Zowel aan de voor- als achterkant heeft de tablet een 8 megapixelcamera. De primaire camera beschikt tevens over een portretmodus. Net als de Pixel-telefoons van Google heeft de Pixel Slate geen hoofdtelefoonaansluiting. Om dat te compenseren krijg je een USB-C-naar-mini-jack adapter. Ook heeft hij twee stereo speakers aan de voorkant.

Beschikbaarheid

Het is nog onbekend of en wanneer de Google Pixel Slate naar Nederland komt. De Amerikaanse adviesprijzen zijn daarentegen wel bekend. Deze variëren van 599 dollar voor het instapmodel tot 1.599 dollar voor de duurste uitvoering.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer