Onthulling OnePlus 6T op 30 oktober, verkoop start 6 november

0

Nog even en OnePlus lanceert haar nieuwste flagship killer. De onthulling van de OnePlus 6T laat nog tot het einde van de maand op zich wachten. Een week later ligt het toestel in ons land in de schappen. Alles wat je moet weten over het vlaggenschip vind je op TabletGuide.nl.

Al weken gaat het in de smartphonewereld over een drietal nieuwe toestellen: de Google Pixel 3 (XL), Huawei Mate 20 Pro en OnePlus 6T. De eerste wordt over enkele uren gelanceerd, het vlaggenschip van Huawei half oktober. Vandaag geeft OnePlus ook duidelijkheid wanneer we de OnePlus 6T kunnen verwachten. Via Twitter laat de Chinese prijsvechter weten dat hij op dinsdag 30 oktober uit de doeken wordt gedaan vanuit New York City. De verkoop start een week later, namelijk op dinsdag 6 november.

Over de OnePlus 6T

De afgelopen paar weken is er zo veel informatie opgedoken over de OnePlus 6T, dat we vermoeden dat zo’n beetje alles inmiddels wel bekend is. OnePlus heeft bevestigd dat de vingerafdruksensor zich achter het beeldscherm bevindt. Ook weten we dat hij geen hoofdtelefoonaansluiting krijgt, niet draadloos is op te laden en dat hij, net als zijn voorhanger, tot zekere hoogte stof- en waterbestendig is.

Dat is officieel door OnePlus bevestigd. We veronderstellen dat de OnePlus 6T wederom een OLED-display krijgt, volgens de geruchten een die 6,41 inch in doorsnee is. Ditmaal is de resolutie naar verluidt 2340 bij 1080 pixels (Full HD+). Op gelekte foto’s (zoals de omslagfoto die afkomstig is van Roland Quandt) is goed te zien dat het beeldscherm bovenin een smalle inkeping dreigt. Met een beetje verbeelding heeft deze notch de vorm van een waterdruppel. Mocht je het helemaal niks vinden, dan kun je hem via het instellingenmenu uitschakelen.

Wat betreft hardware verwachten we een Qualcomm Snapdragon 845 in combinatie met 6 GB of 8 GB RAM en 64 GB, 128 GB of 256 GB aan intern geheugen, afhankelijk van de uitvoering die je neemt. Achterop krijgt het vlaggenschip een dual-camerasysteem. Volgens de geruchten hebben deze dezelfde resolutie als zijn voorloper, oftewel 16 en 20 megapixels. Geluidsinstellingen bedien je met de Alert Slider aan de zijkant. Tot slot wordt hij met OxygenOS 9.0 geleverd, een alternatief besturingssysteem dat gebaseerd is op Android Pie.

Prijs

Gezien de nieuwe technieken die OnePlus gebruikt, vermoeden we dat de OnePlus 6T net iets duurder is dan de OnePlus 6. Deze begon bij een vraagprijs van 519 euro voor het instapmodel en liep op tot 619 euro voor de duurste variant (8 GB/256 GB).

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer