‘Dit is de Google Pixel Slate’

0

Uren voordat het Made By Google evenement van start gaat, verschijnt er een persfoto van een onbekende tablet online. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om de Google Pixel Slate, de eerste tablet met Chrome OS die de zoekmachinegigant op de markt brengt.

De afbeelding is de wereld in geslingerd door niemand minder dan Evan Blass, een uiterst betrouwbare techjournalist als het om dergelijke primeurtjes gaat.

Over een paar uur klinkt het startschot voor het Made By Google evenement. Ieder jaar toont Google vanaf dit podium de nieuwste hardware. Zo zagen we afgelopen jaar onder meer de Google Pixel 2 (XL), Google Home (Mini), Google Pixelbook en Google Clips. Ook dit jaar verwachten we een rits nieuwe producten van de zoekmachinereus. Zo horen we in het geruchtencircuit geluiden over een derde generatie Chromecast, Google Home Hub en Google Pixel 3 (XL). Ook kunnen we uitkijken naar een nieuwe tablet. Volgens de laatste berichten is dit de Google Pixel Slate.

Dit weten we over de Google Pixel Slate

Tot nu toe is er eigenlijk maar vrij weinig gezegd en geschreven over de Google Pixel Slate. We weten dat het een tablet is die niet op Android draait, maar met Chrome OS wordt geleverd. Dit alternatieve besturingssysteem ken je wellicht van Chromebooks, maar sinds kort kan het ook overweg met touchscreens. In plaats van losse programma’s werken apparaten met Chrome OS met applicaties uit de Google Play Store. Dit jaar lanceerden Acer, HP en Samsung hun eerste tablets met Chrome OS.

Google slaat met de Pixel Slate naar verluidt dezelfde weg in. Het is de opvolger van de Google Pixel C en Google Pixelbook. Afgezien van het besturingssysteem weten we eigenlijk maar vrij weinig over de mysterieuze tablet. Op de gelekte persfoto zien we de tablet met een blauwgekleurde beschermhoes en toetsenbord in één. Tevens kan hij overweg met een stylus, ook al is deze niet op de foto te zien.

We weten nog niet wat we van de specs kunnen verwachten. We durven ook nog niet te zeggen of hij daadwerkelijk naar ons land komt en wat hij eventueel gaat kosten. Na vanavond hopen we alles te weten te komen over de Google Pixel Slate. Vanavond om 17:00 Nederlandse tijd gaat het Made By Google event van start. Via de onderstaande video kun je de onthulling live volgen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer