Windows 10 kan overweg met Android- en iOS-apps dankzij Your Phone

0

Vind jij het ook zo vervelend dat je jezelf een foto moet versturen vanaf je Android-telefoon om deze in je PowerPoint-presentatie te verwerken die je op je Windows-tablet maakt? Dat behoort tot het verleden dankzij een nieuwe dienst van Microsoft genaamd Your Phone. Alles wat je hierover moet weten vind je op TabletGuide.nl.

In ons dagelijks leven schakelen we voortdurend tussen onze smartphone, tablet en laptop. Het gros van alle smartphones draait op Android, veel professionals hebben Windows 10 op hun tablet geïnstalleerd. Om data en bestanden tussen beide platformen uit te wisselen, ben je vaak aan het hannesen omdat beide besturingssystemen elkaar niet goed kunnen uitstaan.

Your Phone

‘Dat moet anders kunnen’ moet Microsoft bij zichzelf hebben gedacht. Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf heeft een applicatie ontwikkeld waarmee je vanuit Android of iOS apps kan draaien op je Windows-tablet. Deze dienst is omgedoopt tot Your Phone.

De onderstaande video laat zien dat het kinderlijk eenvoudig werkt. Je opent de Your Phone app op je Windows-tablet. Vervolgens open je de app waar je gegevens van nodig hebt, zoals een foto. Vervolgens zoek je de juiste foto en sleept deze in de PowerPoint-presentatie of Word-document die je op je tablet hebt draaien. Your Phone werkt niet alleen met foto’s, maar ook met tekstfragmenten.

Voorwaarde is wel dat je smartphone en tablet verbonden zijn met hetzelfde WiFi-netwerk, maar dat zal voor zich spreken. Op dit moment werkt Your Phone alleen met foto’s en tekst. In de toekomst is het de bedoeling dat de app op je smartphone één-op-één wordt weerspiegeld. Dit wordt ook wel app mirroring genoemd.

De Your Phone dienst maakt onderdeel uit van de oktober-update van Windows 10. Deze kun je vanaf nu binnenhalen op je tablet of laptop.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer