Microsoft presenteert Surface Pro 6 met opgevoerde CPU

0

Zoals beloofd heeft Microsoft dinsdagavond Nederlandse tijd de Surface Pro 6 onthuld. De verkoop van de nieuwe Windows-tablet gaat op 16 oktober van start. Het instapmodel krijgt een adviesprijs van 899 dollar. Europese adviesprijzen en releasedatum zijn niet bekend gemaakt.

Dit moet je weten over de Surface Pro 6

De Surface Pro 6 is de opvolger van de vorig jaar mei gepresenteerde Surface Pro. Het gerucht ging al de ronde dat de nieuwe Windows-tablet van Microsoft weinig nieuws onder de zon brengt. En dat blijkt inderdaad te kloppen. Qua vormgeving is hij identiek aan zijn voorloper. Zo heeft hij onder meer een slanke behuizing, die gemaakt is van geanodiseerd aluminium. Ook de geliefde kickstand is wederom van de partij. Hierdoor bepaal je zelf de kijk- en werkhoek waarin je het scherm van de tablet plaatst. Een groot verschil ten opzichte van afgelopen jaar is dat de Surface Pro 6 niet alleen in het zilver verkrijgbaar is, maar ook zwart.

Aan de binnenkant is Microsoft trouw gebleven aan zijn voorganger. De belangrijkste wijziging die het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf heeft aangebracht, is de opgevoerde processor. De zevende generatie Intel Core processor heeft plaatsgemaakt voor een achtste generatie. De kloksnelheid is hierdoor marginaal hoger. Grootste pluspunt is dat de chipset niet langer twee kernen, maar vier cores telt (quad-core). Dat betekent dus betere prestaties omdat de rekentaken beter verdeeld kunnen worden over meerdere kernen. Microsoft claimt dat de nieuwe chipset 67 processor krachtiger is dan zijn voorganger.

De batterijduur is hetzelfde gebleven. De accu gaat volgens Microsoft tot wel 13,5 uur mee als hij volledig is opgeladen. Afgelopen jaar zei Microsoft exact hetzelfde over de batterij van de Surface Pro. Net als zijn voorganger heeft de Surface Pro 6 een 12,3 inch PixelSense display, vermoedelijk met dezelfde schermresolutie van 2736 bij 1824 pixels. Vanzelfsprekend wordt hij met Windows 10 geleverd.

Hoeveel werkgeheugen en opslagcapaciteit je krijgt is afhankelijk van de uitvoering die je neemt. We kunnen twee edities verwachten als het gaat om werkgeheugen: 8 GB of 16 GB. Daarnaast krijg je standaard 128 GB aan intern geheugen, maar kan oplopen tot wel 1 TB (SSD). Achterop heeft Microsoft een 8 megapixelcamera geplaatst om foto’s mee te schieten. Voorop heeft hij eveneens een camera. Deze kun je niet alleen gebruiken voor videogesprekken, maar ook de tablet te ontgrendelen dankzij Windows Hello login. In de productvideo zien we een USB-A, mini-DisplayPort, koptelefoonaansluiting en Surface Connect. Een USB-C poort ontbreekt nog altijd.

Prijs

De Surface Pro 6 is vanaf 16 oktober verkrijgbaar in de VS. De goedkoopste uitvoering gaat daar over de toonbank voor 899 dollar. En dat is exclusief toetsenbord (Type Cover) en Surface Pen. Europese adviesprijzen zijn niet bekendgemaakt. Het is ook nog onduidelijk wanneer we de Surface Pro 6 in ons land kunnen verwachten. Zodra we hier meer over horen brengen we jullie daarvan uiteraard op de hoogte.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer