‘Google Pixel Slate krijgt dual-boot OS’

0

Meer nieuws over de Google Pixel Slate, ook wel bekend als Nocturne, duikt op. Als we de laatste berichten mogen geloven, is Chrome OS straks niet het enige besturingssysteem van de tablet. Enkele opmerkingen van ontwikkelaars suggereren dat hij wellicht ook met Windows 10 wordt geleverd.

Dat schrijft 9to5Google.com.

Eerder vandaag schreven we dat Google aan een tablet werkt die niet met Android wordt geleverd, maar Chrome OS. Deze tablet staat intern bekend onder de codenaam Nocturne, maar de echte naam is naar verluidt de Google Pixel Slate.

‘Twee besturingssystemen’

Tot nu toe zijn er nog maar weinig details bekend over de Pixel Slate. De tablet heeft naar verluidt hetzelfde schermresolutie als de Pixelbook, namelijk 2400 bij 1600 pixels. Tevens hebben we vernomen dat de tablet op Chrome OS draait. Dit ken je misschien van Chromebooks en laptops, waarbij alles om Google’s webbrowser Chrome draait. Iedere applicatie draait in een eigen sandbox, waardoor virussen en andere malware geen kans hebben om je apparaat te besmetten. De eerste tablets met dit besturingssysteem zijn inmiddels een feit: denk aan de Acer Chromebook Tab 10HP Chromebook X2 en de Samsung Chromebook Plus (V2).

Chrome OS is mogelijk niet het enige besturingssysteem dat we straks aantreffen op de Pixel Slate. 9to5Google heeft een opmerking van een ontwikkelaar gevonden die verbonden is aan het Nocturne project van Google. Daarin merkt hij op dat Windows 10 op dit moment alleen het beruchte Blue Screen Of Death (BSOD) toont als de tablet wordt opgestart. Zijn opmerking laat weinig aan de verbeelding over: Google overwoog op een gegeven moment om naast Chrome OS wellicht ook Windows 10 als besturingssysteem naar de tablet te brengen.

Of de Pixel Slate ook daadwerkelijk met twee besturingssystemen wordt geleverd, hopen we volgende week te horen. Op dinsdag 9 oktober houdt Google namelijk het Made By Google evenement. Naast de Google Pixel 3 (XL) smartphones en derde generatie Chromecast verwachten we tevens een nieuwe tablet, wellicht de Pixel Slate.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer