‘Nieuwe Chrome OS tablet van Google heet Pixel Slate’

0

Google werkt aan een tablet die op Chrome OS draait. Deze gaat niet door het leven als de Chromebook Pixel, Pixelbook 2 of iets dergelijks, maar draagt de naam Google Pixel Slate. De tablet wordt mogelijk volgende week al gepresenteerd.

Dat schrijft de doorgaans goed geïnformeerde techjournalist David Ruddock van Android Police op Twitter.

In maart van dit jaar maakten we kennis met de allereerste tablet die op Chrome OS draait. Het besturingssysteem vonden we voor die tijd alleen op Chromebook en laptops, maar nog niet op tablets. Het gerucht gaat dat de Google Pixel C de eerste tablet met het alternatieve besturingssysteem had moeten worden, maar dat de zoekmachinegigant op het allerlaatste moment besloot om de tablet toch op Android te laten draaien. Inmiddels is het verschil tussen Android en Chrome OS een stuk kleiner geworden. De eerste tablets met Chrome OS zijn dan ook een feit: denk aan de Acer Chromebook Tab 10, HP Chromebook X2 en de Samsung Chromebook Plus (V2).

Pixel Slate

Ook Google heeft naar verluidt plannen om een tablet met Chrome OS op de markt te brengen. Een anonieme, maar betrouwbare bron vertelt tegenover Android Police redacteur David Ruddock dat de tablet momenteel wordt ontwikkeld onder de noemer Google Pixel Slate. De zoekmachinegigant zou dezelfde naam willen gebruiken als het straks het finale product gaat lanceren.

Helaas heeft de bron geen details over de Google Pixel Slate, behalve dan de naam. Daarvoor moeten we vertrouwen op het geruchtencircuit. Misschien heb je de namen Atlas en Nocturne wel eens gehoord. Onlangs schreven we nog dat Google oorspronkelijk drie nieuwe Pixelbooks wilde lanceren. Eén daarvan is uitgesteld, omdat de processor die de tablet moest aandrijven nog altijd niet gepresenteerd is.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer