Surface Hub 2 krijgt verwisselbare processorcartridge

0

Microsoft komt met een unicum. De Surface Hub 2 krijgt een feature die we nog niet eerder zagen, namelijk een verwisselbare processorcartridge. Ideaal voor als je in de toekomst je peperdure en kolossale Surface-tablet wil upgraden.

In mei van dit jaar lanceerde Microsoft de tweede generatie Surface Hub. In maart vertelde een woordvoerder van het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf dat de Surface Hub zo populair is dat het de vraag niet aankon. En dat ondanks de torenhoge prijzen: de kleinste variant (55 inch) gaat over de toonbank voor 6.999 euro, zijn grote broer kost maar liefst 21.999 euro. Zijn opvolger, de Surface Hub 2, verschijnt in het tweede kwartaal van 2019. Je hebt dus nog even om te sparen, mocht je interesse hebben.

Upgraden

In een blog schrijft Microsoft dat de Hub 2-lijn uit twee modellen bestaat: de Surface Hub 2S en Surface Hub 2X. De Surface Hub 2S is gemaakt met consumenten in het achterhoofd die een lichtere en dunnere variant van de originele Surface Hub willen. In 2020 kunnen we de Surface Hub 2X verwachten. Deze kan onder meer het scherm roteren en ondersteunt multi-user login.

Betekent dit dat klanten opnieuw in de buidel moeten tasten voor de nieuwe variant? Zeer zeker niet. Daarvoor heeft Microsoft een handig systeem bedacht. De Surface Hub 2S krijgt namelijk een verwisselbare processorcartridge. Hiermee kunnen gebruikers in een handomdraai hun 2S transformeren naar de 2X en met de nieuwe features aan de slag. De sleuf voor de cartridge zit aan de achterkant. Welke chipset we over twee jaar kunnen verwachten is een mysterie. Ook houdt Microsoft verdere details over de processorcartridge nog even voor zich. Voorlopig moeten we dus genoegen nemen met deze beperkte hoeveelheid informatie.

De Surface Hub 2 is een 50,5 inch grote Windows-‘tablet’ die als presentatiebord of whiteboard gebruikt kan worden. Hij heeft onder meer een 4K-resolutie met een 3:2 verhouding. Aanvankelijk overwoog Microsoft om een speciale versie van haar besturingssysteem Windows 10 te maken voor de Surface Hub, maar zag hier toch van af. Je krijgt dus de vertrouwde userinterface die je van je tablet, laptop of desktop gewend bent.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer