‘Surface Pro 6 is meer van hetzelfde’

0

Later vandaag kondigt Microsoft naar alle waarschijnlijk haar nieuwste Windows-tablet aan. Volgens beroepslekker Roland Quandt hoeven we er echter niet veel van te verwachten. Qua vormgeving lijkt hij op zijn voorganger. Grote verschil is dat de interne componenten een bescheiden upgrade krijgen.

Oktober wordt een drukke maand. We krijgen onder meer de LG V40 ThinQ, Google Pixel 3 (XL), OnePlus 6T en Huawei Mate 20 (Pro) te zien. Ook Microsoft komt met een aantal nieuwe producten op de proppen. Volgens de Duitse techjournalist Roland Quandt onthult het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf vandaag de Surface Laptop 2 en Surface Pro 6. De laatste is de opvolger van de in mei vorig jaar gepresenteerde Surface Pro.

‘Weinig nieuws onder de zon’

Wie hoopt op een dikke upgrade komt echter bedrogen uit. Volgens Quandt wordt enkel de hardware geüpdatet. Hij claimt dat Microsoft de zevende generatie Kaby Lake processor van Intel inruilt voor een nieuwer model, namelijk de Intel Core i5-8250U. De overige onderdelen zijn identiek aan die van zijn voorganger. Dat zou betekenen dat de Surface Pro 6 een 12.3 inch groot beeldscherm krijgt met een resolutie van 2736 bij 1824 pixels. De hoeveelheid werkgeheugen is dan afhankelijk van de uitvoering die je neemt en loopt uiteen van 4 GB tot 16 GB. Hetzelfde geldt voor de opslagcapaciteit, die varieert van 12 8GB tot 1 TB (SSD).

Als het klopt wat Quandt zegt, betekent dit dat de Surface Pro 6 geen USB-C aansluiting krijgt. Daarentegen heeft hij wel een USB-A poort, min-DisplayPort, koptelefoonaansluiting en Surface Connect. Deze laatste kun je gebruiken om accessoires aan te sluiten op de Windows-tablet. Naast WiFi-only komt er hoogstwaarschijnlijk ook een LTE-uitvoering. Of deze op hetzelfde moment verschijnt als de WiFi-only versie, is onbekend.

Tot slot suggereert Quandt dat Microsoft de Surface Pro 6 op de markt brengt met Windows 10 in S Mode. Dit is een lichtgewicht versie van Microsofts besturingssysteem die beter uit de voeten kan met minder krachtige hardware. Dat is niet alleen goed voor de batterijduur, maar ook voor de prestaties. Het besturingssysteem kan echter alleen overweg met apps uit de Windows Store. Upgraden naar de volledige versie van Windows 10 is gratis.

Prijs

Wat de Surface Pro 6 gaat kosten kunnen we nu nog niet zeggen. Als we zijn voorganger als uitgangspunt nemen, begint het instapmodel bij een vraagprijs van net iets minder dan 1.000 euro. De duurste variant kost meer dan 3.000 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer