Samsung Galaxy Tab A (2017) en Tab A 10.1 (2016) krijgen Android Oreo

1

Bezit jij een Samsung Galaxy Tab A (2017) of Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016)? Dan heeft TabletGuide goed nieuws voor je. Beide tablets staan op de nominatielijst om Android 8.0 Oreo te ontvangen. Het nieuwe besturingssysteem wordt hoogstwaarschijnlijk binnenkort naar deze tablets uitgerold.

Dat blijkt uit een vermelding in de database van de WiFi Alliance, zo ontdekte The Android Soul.

Het is al weer een tijdje geleden dat Google Android 8.0 Oreo lanceerde. Een jaar en een maand om precies te zijn. Enkele maanden na deze release verscheen de eerste (en enige) maintenance release van het besturingssysteem: Android 8.1 Oreo. Volgens de laatste berekeningen van het Android Developer Dashboard team, draait 14,6 procent van alle Android-apparaten op een van deze versies. Dat is ruwweg één op de zeven tablets en smartphones.

In augustus lanceerde Google de nieuwste versie van haar besturingssysteem: Android 9.0 Pie. Deze is vooralsnog alleen verkrijgbaar voor de Pixel-telefoons, Essential PH-1, Sony Xperia XZ3 en als bèta voor de OnePlus 6 en Nokia 7 Plus. De eerste tablets wachten nog altijd op deze Android-tablet. De meeste fabrikanten hebben hun updateplannen voor Android Pie al bekend gemaakt, Samsung loopt op dit vlak behoorlijk achter.

Galaxy Tab A (2017) en Tab A 10.1 (2016) krijgen Oreo-behandeling

De Koreaanse fabrikant heeft daarentegen wel plannen om twee wat oudere tablets een update te geven. We hebben het over de Samsung Galaxy Tab A (2017) en Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016). The Android Soul ontdekte dat beide tablets in aanmerking komen voor Android 8.0 Oreo. De techsite spotte in de database van de internationale test- en keuringsinstantie WiFi Alliance beide tablets, draaiend op Android Oreo.

Dat is een aanwijzing dat het waarschijnlijk niet lang meer duurt voordat beide tablets de software-update kunnen verwachten. Wanneer precies kunnen we uiteraard niet zeggen, maar wellicht rolt Samsung het nieuwe besturingssysteem vanaf oktober wereldwijd uit. Meestal duurt het ongeveer een maand voordat de update wordt uitgerold als hij eenmaal bij de WiFi Alliance is te vinden. Of ons land dan ook aan de beurt is, is pure speculatie. Maar we hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

  1. Spijtig dat samsung de tab s2 9.7 niet voorziet van oreo, dan zou mischien de accu wat langer meegaan. Apple geeft ipads van 5 jaar oud nog iod 12.
    Het enige pluspunt bij samsung is dan weer het schiterende oled scherm.

Reageer