‘Volgende iPad Pro krijgt USB-C aansluiting’

0

Helaas zagen we vorige week woensdag geen nieuwe iPad Pro voorbijkomen. Dat wil echter niet zeggen dat de geruchten omtrent de high-end tablet ineens stoppen. Integendeel zelfs. Als we de laatste berichten mogen geloven ruilt Apple de Lightning connector in voor een USB-C poort.

Dat beweert althans Ming-Chi Kuo, een welbekende marktanalist die de ontwikkelingen binnen Apple op de voet volgt. De man komt regelmatig met voorspellingen op de proppen die achteraf gezien feilloos blijken te kloppen. Uiteraard zit hij er ook wel eens naast. Zo voorspelde hij dat we vorige week woensdag een nieuwe iPad Pro te zien zouden krijgen. Zoals je weet was dat niet het geval. In plaats daarvan kregen we de Apple Watch Series 4 en drie nieuwe iPhones te zien: de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max.

USB-C

Voorlopig moeten we dus nog even wachten op een nieuwe iPad Pro. Dat is volgens Kuo zeker de moeite waard. Volgens de analist geeft Apple allerlei nieuwe eigenschappen. Om te beginnen zou Apple de huidige Lightning connector, die we van de iPads en iPhones kennen, vervangen door een nieuwe type aansluiting: USB-C.

Waarom zou Apple de poort, die ze nota bene zelf heeft ontwikkeld, inruilen voor een andere aansluiting? Om een doodeenvoudige reden: USB-C kent hogere overdrachtssnelheden dan de Lightning connector. Ook is met een USB-C poort de tablet sneller op te laden. Volgens Kuo levert Apple een nieuwe 18 watt oplader bij de volgende generatie iPad Pro. Wij durven hier onze vraagtekens bij te zetten. De nieuwe iPhones ondersteunen quick charging, maar worden desondanks met een traditionele 5 watt oplader geleverd. Geen quick charge wall brick dus. Het zou ons verbazen als Apple dat bij de iPad Pro ineens wel doet. Met het prijskaartje heeft het in ieder geval niets te maken: de iPhone XS en iPhone XS Max gaan over de toonbank voor respectievelijk 1.159 euro en 1.259 euro. En dat zijn nota bene nog maar de instapmodellen!

Maar goed, er valt dus iets te zeggen over een USB-C aansluiting in plaats van Lightning connector. De MacBook en MacBook Pro zijn momenteel de enige producten met een USB-C poort.

Nieuw scherm

Tot slot zegt Kuo dat de iPad Pro een gloednieuw scherm krijgt. De analist geeft weliswaar geen details, maar mogelijk doelt hij op een Super Retina HD display of OLED-scherm. Of de fabrikant moet de voorkeur geven aan een Liquid Retina display, die momenteel alleen op de iPhone XR te vinden is. Ook hebben we de afgelopen weken meer dan eens geruchten gehoord over nog dunnere randen, waardoor het beeldscherm mogelijk nog iets groter wordt zonder dat Apple hiervoor aan de dimensies hoeft te sleutelen.

We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten voor jullie.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer