iOS 12 nu te downloaden

0

iOS 12, de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem, is vanaf nu binnen te halen. Het nieuwe besturingssysteem brengt allerlei nieuwe features naar je iPad. Benieuwd welke iPads iOS 12 kunnen installeren? Lees dan snel verder.

Vorige week onthulde Apple drie nieuwe iPhones: de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max. De laatste kan, bij wijze van spreken, doorgaan voor een kleine tablet. Het beeldscherm van deze smartphone is namelijk 6,5 inch in doorsnee. Daarmee is hij dus maar een fractie kleiner dan de iPad Mini. We vragen ons dan ook af hoe lang Apple met de Mini-reeks nog doorgaat, zeker nu we al enkele jaren geen opvolger van de iPad Mini 4 hebben gezien.

Tegelijkertijd maakte het Amerikaanse technologiebedrijf dat iOS 12 vanaf deze week uitgerold zou worden. Maandagavond Nederlandse tijd ontvingen de eerste iPads en iPhones de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem. Ikzelf kreeg de melding dat iOS 12 een omvang van 1,36 GB had. Als je een oudere iPad of iPhone hebt met nog maar 16 GB geheugen of minder, kan dat mogelijk een probleem opleveren.

Nieuw in iOS 12

Zoals je van een nieuwe iOS-versie mag verwachten, bevat iOS 12 tal van nieuwe features. Om te beginnen heeft Apple weten te realiseren dat apps tot wel 40 procent sneller opstarten en dat switchen tussen apps nu nog sneller gaat. iPhones met TrueDepth-camera kunnen naast Animoji nu ook Memoji maken. Dat is een driedimensionale avatar van jezelf waarmee je een boodschap kunt inspreken en doorsturen naar al je vrienden en collega’s.

Ouders krijgen met Schermtijd meer controle over het surfgedrag van hun kroost. Je ziet niet alleen hoelang ze online zijn en tijd doorbrengen op hun favoriete apps. Als dit de spuigaten uitloopt kun je hier een limiet aan stellen. Verder zijn het Berichtencentrum en Niet-storen modus vernieuwd, heeft Apple Siri Shortcuts geïntroduceerd en is de zoekfunctionaliteit van Foto’s verbeterd. Alle nieuwe features van iOS 12 beschrijft Apple op deze pagina.

Deze iPads krijgen iOS 12

Benieuwd of je iOS 12 kunt installeren op jouw iPad? Apple heeft een lijst vrijgegeven waarop alle iPads en iPhones staan die het besturingssysteem kunnen upgraden. De volgende tablets komen hiervoor in aanmerking:

  • iPad Mini 2
  • iPad Mini 3
  • iPad Mini 4
  • iPad Air
  • iPad Air 2
  • iPad (2017)
  • iPad (2018)
  • Eerste en tweede generatie iPad Pro 12.9
  • iPad Pro 10.5
  • iPad Pro 9.7

Heb jij iOS 12 inmiddels al geïnstalleerd? Wat vind je er van tot nu toe? Laat het ons weten door een reactie onder dit bericht achter te laten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer