OnePlus bevestigt in-display vingerafdruksensor OnePlus 6T

0

OnePlus pakt een primeur met haar aanstaande flagship killer, de OnePlus 6T. Het wordt het eerste vlaggenschip van de Chinezen die een vingerafdruksensor niet onder het beeldscherm of aan de achterkant heeft. In plaats daarvan wordt hij in het beeldscherm verwerkt.

Dat bevestigt de fabrikant tegenover CNET.

De vingerafdruksensor is een veelgebruikt en inmiddels ingeburgerd beveiligingsmechanisme. Nagenoeg iedere nieuwe tablet of smartphone die wordt gelanceerd heeft er een. Leuk om te weten: velen denken dat Apple de eerste was die deze scanner introduceerde op de iPhone 5s in 2013. Motorola was Apple echter twee jaar voor. De Motorola Atrix uit 2011 was namelijk de allereerste mobiele telefoon met deze techniek. Het is echter wel dankzij Apple dat hij vandaag de dag zo populair is.

In het scherm

De vingerafdrukscanner vonden we geruime tijd aan de voorkant, in de kin onder het beeldscherm. De laatste paar jaar zien we hem echter steeds vaker aan de achterkant, vlak onder de primaire camera. Meestal gaat dat goed, maar soms is de locatie wat onhandig gekozen. Een goed voorbeeld daarvan is de Samsung Galaxy S8 (Plus), waar de vingerafdruksensor naast de camera was geplaatst. Sony maakt daarentegen andere fouten en plaats hem in mijn ogen te laag waardoor hij niet makkelijk is te vinden op de tast.

Begin dit jaar zagen we de eerste concepttelefoons met een gloednieuwe techniek: Fingerprint On Display (FOD). De vingerafdruksensor is daarbij onzichtbaar in het beeldscherm verwerkt. Om het toestel te ontgrendelen hoef je alleen maar op het juiste vlak op het scherm te drukken. Vivo heeft inmiddels enkele toestellen uitgebracht waarbij deze sensor in het beeldscherm is geïntegreerd. Ook Huawei heeft een smartphone waar deze in het scherm is verwerkt: de Huawei Mate RS Porsche Design.

Punt is dat deze toestellen nagenoeg niet verkrijgbaar zijn in Europa. OnePlus gaat daar verandering in brengen. Tegenover CNET bevestigt de fabrikant dat de OnePlus 6T, die naar verwachting half oktober wordt gepresenteerd, een vingerafdruksensor in het beeldscherm krijgt. Sterker nog, eigenlijk wilde het bedrijf deze afgelopen jaar al introduceren in de OnePlus 5T, maar de techniek was nog niet snel en gebruiksvriendelijk genoeg, aldus een woordvoerder van het bedrijf tegenover CNET.

Meer wil hij op dit moment niet over de OnePlus 6T kwijt. Het vlaggenschip wordt naar verwachting op dinsdag 16 oktober gepresenteerd via een live stream. Op een door de fabrikant gedeelde screenshot is deze datum namelijk te lezen. Het duurt dus nog wel even voordat we de nieuwste flagship killer met onze eigen ogen kunnen aanschouwen. De afgelopen weken hebben we wel meer dan eens conceptfoto’s voorbij zien komen waarbij het toestel een zogeheten waterdrop notch heeft.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer