Galaxy Note 9 behaalt op-één-na hoogste score DxO Mark

0

De camera van de Samsung Galaxy Note 9 heeft een geweldig rapportcijfer gekregen van DxO Mark. Volgens de dames en heren van het testpanel verdient hij een score van 103 punten. Daarmee staat hij samen met de HTC U12 Plus op de tweede plaats van beste smartphonecamera’s.

Dat valt te lezen in het onderzoeksrapport van DxO Mark over Samsungs nieuwste vlaggenschip.

DxO Labs is weliswaar failliet, maar DxO Mark beleeft momenteel haar hoogtijdagen. Het zelfstandige bedrijfsonderdeel test het ene na het andere vlaggenschepen. De Samsung Galaxy Note 9 is onlangs onder handen genomen door het testpanel van DxO Mark. En de conclusies liegen er niet om. Volgens de juryleden heeft de Galaxy Note 9 een van de beste smartphonecamera’s die ze ooit heeft gezien. Niet voor niets staat hij, samen met de HTC U12 Plus, op de tweede plek.

Dit is er zo goed aan de camera

DxO Mark kijkt bij iedere review naar twee aspecten: de beeldkwaliteit van foto’s en de beeldkwaliteit van video’s. Beide cijfers worden bij elkaar opgeteld en door twee gedeeld om tot een gemiddelde te komen. De Galaxy Note 9 wist op deze manier 103 punten in de wacht te slepen.

Met name over de fotocamera was de jury erg te spreken. In het rapport lezen we dat het testpanel onder meer de autofocus erg snel en accuraat vindt, zowel binnenshuis als buiten in de open lucht. De dynamische range -het verschil tussen de lichtste en donkerste plekken op een foto- is eveneens erg goed. Ook de balans tussen de hoeveelheid details en ruis is in nagenoeg alle omstandigheden goed. Tot slot zien kleuren er prachtig uit en weet het bokeh-effect de jury te overtuigen. Over de flitser was men wat minder enthousiast, evenals de belichtingscorrectie en halo’s die soms zichtbaar in beeld verschijnen. De fotocamera krijgt van de jury 107 punten.

De videocamera moet genoegen nemen met een score van 94 punten. Ook hier geldt dat de dames en heren van DxO Mark erg te spreken zijn over de autofocus en tracking van bewegende personen en objecten. De kleurweergave is eveneens uitstekend. Zelfs in donkere omstandigheden is de hoeveelheid ruis minimaal en zie je meer dan genoeg details op je video’s. Tot slot is de videostabilisatie om je vingers bij af te likken.

Slechts één smartphonecamera wist de Galaxy Note 9 te overtreffen. Enig idee welk toestel dit is? Antwoord: de Huawei P20 Pro. Wellicht dat dit vlaggenschip deze positie te danken heeft aan de derde camera aan de achterzijde. Het verschil tussen de P20 Pro en Galaxy Note 9 is overigens niet gigantisch, maar bedraagt slechts 6 punten (109 tegenover 103).

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer