‘Nieuwe Pixelbook heeft flinterdunne bezels’

0

Google werkt aan een opvolger van de vorig jaar gepresenteerde Pixelbook. Dankzij Chrome Unboxed hebben we nu een idee wat we binnenkort kunnen verwachten. Over de specs is weliswaar nog niets bekend, maar dankzij gelekte advertenties weten we dat het beeldscherm omringd wordt door flinterdunne randen.

Over iets minder dan een maand houdt Google in Maintain View het Made By Google evenement. Ditmaal niet op 4 oktober (Werelddierendag), maar op dinsdag 9 oktober. Het evenement staat in het teken van gloednieuwe hardware. Afgelopen jaar gebruikte Google het podium om de Pixel 2 en Pixel 2 XL te onthullen, maar ook de Google Home Mini, Google Home Max, Pixel Earbuds en Google Clips camera.

Wat we dit jaar kunnen verwachten wil Google nu uiteraard nog niet verklappen. We kunnen vrijwel zeker zeggen dat de Pixel-telefoons een opvolger krijgen. Lange tijd ging er een gerucht de ronde dat Google haar eerste Pixel smartwatch zou presenteren, maar dat is inmiddels door een medewerker van het bedrijf officieel ontkend. Dat geldt echter niet voor een opvolger van de vorig jaar onthulde Pixelbook.

Over de Google Pixelbook 2

Wat er onder de motorkap schuilgaat durven we nog niet te zeggen. Over het design daarentegen hebben we dankzij het speurwerk van Chrome Unboxed wel al een aardig beeld. Om te beginnen heeft de techsite de onderstaande video op YouTube gepubliceerd. Hij duurt weliswaar nog geen 10 seconden, maar doet ons wel vermoeden dat het beeldscherm een afslankkuur heeft gekregen.

De randen rondom het scherm -ook wel de bezels genoemd- zijn een stuk dunner in vergelijking met vorig jaar. Als Google dezelfde dimensies hanteert, betekent dit dat het display een fractie groter is dan afgelopen jaar. Deze kreeg van de zoekmachinegigant een 12,3 inch groot scherm. Ook is goed te zien dat hij een kleurtje heeft gekregen. Afgelopen jaar was hij wit met een zilverkleurige finish. Dit jaar is hij mogelijk matzwart.

Ook heeft Chrome Unboxed een aantal advertenties gevonden, waarop naar verluidt de Pixelbook 2 te zien is (zie omslagfoto). Ook daarop is goed te zien dat de convertible hele dunne schermranden heeft. Helaas moeten we hier voorlopig genoegen mee nemen. De kans is groot dat we de komende weken het een ander te horen krijgen over de componenten onder de kap. In dat geval brengen we jullie daarvan uiteraard op de hoogte.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer