iOS 11 bereikt piek op 85 procent

0

Begin september bereikte Apple een hoogtepunt met iOS 11. Op dat moment had het besturingssysteem van de Amerikanen een marktaandeel van maar liefst 85 procent. Een groter stuk van de taart krijgt iOS 11 waarschijnlijk niet, omdat Apple morgen de nieuwste versie van haar besturingssysteem onthult.

Begin deze maand onthulde Apple de nieuwste distributiecijfers van iOS. Daarin is goed te zien dat de nieuwste variant van Apple’s besturingssysteem verreweg het populairst is. 85 van de 100 gebruikers heeft een versie van iOS 11 op zijn of haar iPad of iPhone geïnstalleerd. Als we de cijfers van Google erbij pakken, komen we tot een verdrietige conclusie. Uit berekeningen van de zoekmachinegigant blijkt dat een jaar na introductie pas 14,6 procent van alle Android-tablets en -smartphones op Android Oreo draait (8.0 en 8.1). Apple was weliswaar een maand later maar de nieuwste versie van haar besturingssysteem, maar verplettert met een aandeel van 85 procent Google.

iOS 11

Het is een teken dat iPad- en iPhonegebruikers snel overstappen naar de nieuwste iOS-versie. Android-gebruikers moeten daarentegen vaak maanden wachten totdat hun fabrikant een update uitrolt, als dat überhaupt al gebeurt. Waarschijnlijk krijgen we Android 9.0 Pie dus pas over enkele maanden te zien in de statistieken van Google. Apple ziet daarentegen direct resultaten. Na enkele weken was meer dan de helft al overgestapt naar iOS 11. Inmiddels zijn we een jaar verder en heeft iOS 11 een piek bereikt.

Eén op de tien gebruikers heeft zijn of haar iDevice uitgerust met iOS 10. Slechts één op de twintig (5 procent) heeft een oudere versie van het besturingssysteem op zijn of haar iPad of iPhone draaien. Google doet haar uiterste best om sneller updates uit te rollen, maar tot op heden zonder noemenswaardig succes.

iOS 12

Woensdag 12 september krijgen we naar verluidt niet alleen drie nieuwe iPhones te zien. Tevens begint Apple met de uitrol van de nieuwste versie van haar besturingssysteem: iOS 12. Deze iteratie heeft wederom een groot aantal nieuwe features. Naast Animoji heeft Apple gewerkt aan een functie waarmee je een driedimensionale cartoon van jezelf kunt maken: memoji. Een andere nieuwe feature is Schermtijd. Deze houdt precies bij hoeveel tijd je doorbrengt op je iPad en iPhone. Tevens beschikken je ouders over een tool waarmee ze je internettijd bijvoorbeeld kunnen beperken.

Uiteraard heeft Apple nog veel meer nieuwe functies. Deze heeft Apple uitvoerig beschreven en benoemd op deze pagina.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer