Archos lanceert budgettablet Archos Oxygen 101 4G

0

Archos heeft een nieuwe budgettablet uit de doeken gedaan: de Archos Oxygen 101 4G. Deze prijsvechter wordt in het vierde kwartaal gelanceerd. De adviesprijs is vastgesteld op 149 euro. Wat je voor dat geld in huis haalt lees je in het onderstaande artikel.

Op de IFA-beurs hebben we allerlei nieuwe smartphones en gave gadgets voorbij zien komen. Op tabletgebied was het vrij rustig. Tabletliefhebbers hoefden toch niet met lege handen naar huis terug te keren. Eén van de weinige tabletfabrikanten die in Berlijn te vinden was, was Archos. Daar onthulde de van oorsprong Franse tabletmaker de Archos Oxygen 101 4G.

Specificaties Archos Oxygen 101 4G

Uit het persbericht blijkt duidelijk dat Archos flink inzet op 4G-connectiviteit. Zo lezen we onder meer dat hij hierdoor een handige ‘on-the-go’ tablet is die overal met je mee naartoe neemt. 4G is zeker een pluspunt voor een tablet aangezien het veelal geen standaardoptie is. Hierdoor ben je dus niet per se gebonden aan je kantoor om te werken.

Of je ook veel werk gedaan krijgt met de Archos Oxygen 101 4G durven wij te betwijfelen. De specs zijn namelijk niet bepaald om over naar huis te schrijven. Het beeldscherm is met zijn 10,1 inch diagonaal wel lekker groot. Verder telt het IPS LCD-display 800 bij 1280 pixels, wat betekent dat de beeldkwaliteit niet superscherp is. In het persbericht lezen we enkel dat hij een quad-core processor onder de motorkap heeft, wat ons doet vermoeden dat hij afkomstig is van MediaTek of niet al te veel voorstelt. Wel verklapt Archos dat hij met Mali-T720 GPU en 2 GB werkgeheugen wordt geleverd. Daarnaast krijg je 64 GB intern geheugen, wat behoorlijk wat opslagruimte is voor een tablet in deze prijsklasse.

Verder is de Archos Oxygen 101 4G uitgerust met single-band WiFi, Bluetooth 4.0 (LE), G-sensor en 5000 mAh batterij. Naast de royale hoeveelheid opslagcapaciteit wordt hij tevens met Android 8.1 Oreo afgeleverd, de op-één-na nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Of een update naar Android Pie erin zit, durven we niet te zeggen.

Beschikbaarheid en prijs

De Archos Oxygen 101 4G is vanaf het vierde kwartaal verkrijgbaar in heel Europa. Aan de Android-tablet hangt een prijskaartje van 149 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer