‘Twee nieuwe iPad Pro modellen op komst’

0

Nog even en dan houdt Apple een groots evenement waar we allerlei nieuwe producten kunnen verwachten. Eén van de dingen die Apple hier hoogstwaarschijnlijk uit de doeken doet, is de nieuwe iPad Pro. Volgens de laatste berichten krijgen we twee nieuwe tablets te zien. Ook trekt Apple naar verluidt de stekker uit de productie van de iPad Mini.

Dat schrijft het doorgaans goed geïnformeerde Digitimes.

Volgende maand is het weer zover. Dan zijn alle ogen gericht op Apple. Ieder jaar lanceert het Amerikaanse techbedrijf in of rond september haar nieuwste producten. Traditioneel krijgen we dan de nieuwste iPhones te zien. Als we geruchten rondom dit onderwerp mogen geloven, krijgen we over een paar weken drie nieuwe varianten van de iPhone te zien.

iPad Pro

Een ander product dat eveneens hoog op het lijstje staat, is de iPad Pro. Volgens de bronnen uit de productieketen die Digitimes aanhaalt onthult Apple dit jaar twee nieuwe iPad Pro modellen. De een is 12,9 inch in doorsnee en de ander 11 inch. De eerste is de opvolger van de iPad Pro (12.9), die in 2015 voor het eerst op de markt werd gebracht. De tweede generatie werd afgelopen jaar gelanceerd. Dit zou dus de derde lichting worden.

De 11 inch grote tablet is naar verluidt de opvolger van de iPad Pro (10.5), die vorig jaar voor het eerst werd uitgebracht. Waarschijnlijk is het qua afmetingen exact dezelfde tablet als het huidige model, alleen heeft Apple de schermranden of bezels nog dunner gemaakt. Dat komt overeen met de geruchten die we de laatste tijd wel vaker hierover horen. Beide tablets liggen in het vierde kwartaal op de schappen.

Einde iPad Mini

Tevens weet Digitimes dat Apple geen heil meer ziet in de iPad Mini. Volgens de techsite heeft Apple geen plannen om nieuwe modellen uit te brengen. Dat verbaast ons helemaal niet: de laatste tablet in deze serie is de iPad Mini 4 en deze stamt uit 2015. Wat ons betreft was het al lang einde oefening voor deze compacte tablets.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer