‘Apple gaat voor nieuwe leverancier Apple Pencil’

0

Apple slaat een andere weg in met zijn stylus, de Apple Pencil. Het gerucht gaat dat het Amerikaanse technologiebedrijf in zee gaat met een nieuwe leverancier. 

Dat zeggen anonieme bronnen uit de Chinese productieketen tegenover Economic Daily News.

Toen Apple in 2015 de eerste iPad Pro lanceerde, was dat de eerste tablet die overweg kon met de Apple Pencil. Deze digitale pen is met name ontwikkeld voor tekenaars, maar ook doorsnee consumenten kunnen hem gebruiken om aantekeningen te maken of door de verschillende menu’s te navigeren. Aanvankelijk was de Apple Pencil alleen te gebruiken in combinatie met een iPad Pro. Daar kwam verandering in toen Apple eerder dit jaar de iPad (2018) lanceerde. Deze is honderden euro’s voordeliger dan de iPad Pro tablets, maar kan desalniettemin prima uit de voeten met de stylus van Apple. Het gerucht gaat dat de Apple Pencil tevens compatibel is met de volgende generatie iPhones, die volgende maand worden verwacht.

Extra kleine stylus?

De Economic Daily News (EDN) komt met een opmerkelijk bericht. Volgens de Chinese techsite neemt Apple afscheid van haar vertrouwde leverancier van de Apple Pencil en kiest het voor een techbedrijf uit Taiwan. Volgens de berichtgeving is het bedrijf niet alleen verantwoordelijk voor de levering van de Apple Pencil, maar ook de chips die nodig zijn om penaanrakingen te registreren. Volgens EDN worden deze chips gebruikt voor de nieuwe iPhones. Over de iPad Pro wordt geen woord gerept.

Als het gerucht klopt, dan slaat Apple mogelijk dezelfde weg in als Samsung. Sinds de introductie van de eerste Galaxy Note-telefoon in 2011 krijg je van de Koreaanse tablet- en smartphonemaker een kleine stylus of S Pen bij het vlaggenschip. Op deze manier onderscheidt Samsung zich niet alleen van de concurrentie, maar ook van andere topmodellen in haar eigen collectie. Grote verschil tussen de S Pen en de Apple Pencil is dat deze laatste fors groter en dikker is. Overweegt Apple soms om een kleinere variant van de digitale pen uit te brengen? Daarover zegt EDN helaas niets.

Wat als een paal boven water staat is dat wijlen Steve Jobs het niets gevonden zou hebben. Meer dan eens zei hij hardop dat je vinger de beste stylus is. Na zijn overlijden nam Tim Cook het stokje over. Onder zijn leiding is de Apple Pencil tot stand gekomen. En mogelijk dus ook een extra kleine variant van de pen voor de iPhone.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer