‘iPad Pro krijgt afgeronde schermranden’

0

Het design van de iPad Pro gaat op de schop. Volgens de laatste geruchten krijgt de high-end tablet van Apple een nieuw scherm. Dan bedoelen we niet een nieuwe generatie Super Retina HD display, maar een scherm waarbij de hoeken zijn afgerond in plaats van vlak.

Apple is heel wat van plan met de nog te verschijnen iPad Pro, als we de stroom aan geruchten mogen geloven. Zo hebben we verhalen gehoord over flinterdunne bezels en extra speakers (acht in plaats van vier). Door de dunnere schermranden is er geen ruimte meer voor een Home-knop. Deze verdwijnt dan ook. Om ons toch een vorm van biometrische beveiliging te geven, geeft Apple de iPad Pro naar verluidt een TrueDepth-camera.

Deze camera is voorzien van infraroodbelichter, -camera en rasterprojector die een profiel van je gezicht maken. Zodra deze herkend wordt, ontgrendelt de tablet zich en kun je bij al je apps, foto’s, video’s en andere bestanden. Deze feature is momenteel alleen op de iPhone X te vinden.

Tot slot hebben we gehoord dat Apple de hoofdtelefoonaansluiting weglaat en dat het beeldscherm mogelijk een inkeping of notch krijgt.

‘Afgeronde schermranden’

Vandaag duikt er een nieuw gerucht op. 9to5Mac heeft ontdekt dat in de broncode van iOS 12 een icoontje is dat mogelijk naar het nieuwe beeldscherm van de iPad Pro verwijst. Hoewel de Amerikaanse techsite erkent dat het icoontje zeer klein is, kun je als je goed kijkt zien dat de vier hoeken niet gekleurd zijn. Dat is volgens de redactie het bewijs dat dit betekent dat de schermranden van de iPad Pro geen rechte, maar afgeronde hoeken heeft. Mogelijk krijgt hij dus hetzelfde design als de iPhone X.

Het ‘bewijs’ is flinterdun, maar het zou ons niet verbazen als Apple haar nieuwste premium tablets inderdaad afgeronde schermhoeken geeft. Bij smartphones is het inmiddels ingeburgerd en hebben we het bij vele high-end vlaggenschepen en diverse middenklassers. Naast de iPhone X kun je bijvoorbeeld denken aan de Google Pixel 2 XL en Wiko View2 Pro. De eerste tablets met dergelijke hoeken moeten we nog tegenkomen. Zelfs de Samsung Galaxy Tab S4 heeft een vlak scherm met rechte randen. Misschien zet Apple een nieuwe trend in de tabletwereld.

De nieuwste iPad Pro wordt in september of oktober verwacht. Een enkeling claimt dat Apple dan maar liefst 5 nieuwe iPads gaat lanceren. Of Apple zo hard van stapel loopt merken we vanzelf.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer